cursdeguvernare

marți

24 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

538,5 miliarde dolari, valoarea cipurilor comercializate anul trecut

31 ianuarie, 2022

Compania americană de consultanță și cercetare în IT Gartner anunță că producătorii mondiali de cipuri au înregistrat anul trecut vânzări record, scrie News.ro.

În 2021 au fost vândute cipuri în valoare totală de 538,5 miliarde de dolari, conform Gartner, care subliniază că cifra reprezintă un record pentru această piaţă. Comparativ cu 2020, veniturile companiilor de cipuri au crescut, per ansamblu, cu 25%.

În continuare, analiştii aşteaptă o creştere de 9% pentru 2022, peste media de creştere anuală de până acum. În fapt, în următoarea decadă este aşteptată dublarea veniturilor.


„A fost nevoie de 50 de ani pentru ca industria cipurilor să valoreze jumătate de miliard de dolari, însă, doar în 10 ani aceasta va trece de 1 triliard”, spune Tom Caulfield, de la  GlobalFoundries, unul dintre cei mai mari producători mondiali de semiconductori.

Asta pentru că cererea a crescut foarte mult în ultimii ani. Coroborată cu pandemia, aceasta a contribuit la generarea actualei crize, din cauza căreia clienţii au de aşteptat, în medie, peste 25 de săptămâni.

Pentru a-şi creşte capacitatea de producţie, dezvoltatorii de cipuri au investit anul trecut cel puţin 146 de miliarde de dolari,mai mult decât dublu comparativ cu investiţiile din ultimii cinci ani la un loc.

Atât SUA, cât şi Europa au anunţat planuri masive de susținere a investițiilor în fabrici locale de microprocesoare.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: