sâmbătă

18 mai, 2024

22 februarie, 2022

Preşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor afirmă marți că firmele care activează în domeniul industriei aviatice româneşti generează, la ora actuală, o cifră de afaceri de aproximativ 400 de milioane de euro, scrie Agerpres.

„(…) Un cluster inovativ cu vocaţie naţională ar putea impulsiona dezvoltarea economică, ar revitaliza sectorul industriei aviatice naţionale şi ar asigura cadrul necesar dezvoltării cercetării şi inovării.

Înainte de Revoluţia din 1989, industria românească de apărare deţinea aproximativ 100 de întreprinderi în care îşi desfăşurau activitatea circa 130.000 de angajaţi, iar exporturile depăşeau cifra de 800 de milioane de dolari, ţara noastră fiind între primele zece state exportatoare de echipamente militare.


Astăzi, industria aeronautică românească produce un număr mare de produse şi componente. Industria aeronautică este unul dintre segmentele cu cea mai rapidă şi mai încurajatoare ascensiune din sectorul industrial românesc, cu o creştere de peste 70% în ultimii cinci ani.

În prezent mai funcţionează 22 de întreprinderi cu capital integral de stat, dintre care 15 aparţin Companiei Naţionale Romaero SA, subordonată Ministerului Economiei. Industria privată de securitate este reprezentată de 17 companii. Companiile care activează în domeniul industriei aviatice generează aproximativ 400 de milioane de euro, cifră de afaceri”, a spus Costel Neculai Dunava (foto), președintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor.

Costel Neculai Dunava subliniază necesitatea  transferului de know-how din partea companiilor exportatoare la cele autohtone şi, implicit, extinderea parteneriatelor strategice cu concernele mari din spaţiul euro-atlantic în domeniul industriei aviatice.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: