vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 aprilie, 2011

Guvernul le va acorda peste 3.600 de euro persoanelor care casează o maşină veche şi îşi cumpără un automobil electric, printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată miercuri.

Astfel, în programul Rabla pentru achiziţionarea de maşini nepoluante, cei care casează o maşină veche şi îşi cumpără un automobil electric primesc 4 tichete valorice în valoare de 3.800 de lei fiecare, iar cei care cumpără un autoturism hibrid primesc două vouchere.

De asemenea, la cumpărarea unei maşini electrice, fără casarea unui automobil vechi, statul acordă un sprijin de 20% din valoarea maşinii, dar nu mai mult de 3.700 de euro. În cazul achiziţionării unei maşini hibride, sprijinul guvernamental este de 10%, dar maximum 1.800 de euro.


Programul va fi susţinut din bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a explicat că, potrivit unei Directive a Uniunii Europene, toate statele membre au obligaţia să acorde facilităţi în vederea promovării vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic.

În prezent, statul român acordă ca facilitate şi scutirea de la plata taxei de primă înmatriculare pentru autovehiculele hibrid şi electrice.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: