marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 septembrie, 2016

CALIN POPESCU TARICEANU - RAPORT GUVERNARECorpul de Control al Prim-Ministrului a organizat joi concursul pentru ocuparea a 6 posturi de execuție în cadrul instituției. Potrivit guvernului, pentru posturile vacante scoase la concursul anunțat în aceasta vară, s-au înscris 190 de candidați, din care 172 au depus dosare complete.

Aplicațiile pentru cele 6 posturi au fost:

  • 71 candidați pentru Direcția Control companii de stat, debutant;
  • 32 candidați pentru Direcția juridică și administrativă, debutant;
  • 13 candidați pentru Direcția juridică și administrativă, principal;
  • 21 candidați pentru Compartimentul documente clasificate, principal;
  • 35 candidați pentru Compartimentul documente clasificate, superior.

De precizat că numărul de 71 de candidați încriși pentru postul de consilier debutant, din cadrul direcției Control companii de stat, reprezintă un record de concurență pentru un post liber în pentru administrația publică.


„Interesul crescut pentru aceste poziții arată două aspecte benefice. Pe de o parte, faptul că activitatea Guvernului și a Corpului de control este apreciată pozitiv, mai ales de către tineri, care vor să se alăture echipei de lucru a Executivului. Pe de altă parte, această competiție crescută se va reflecta în selectarea unor oameni profesioniști, bine pregătiți profesional, care se vor alătura echipei noastre”, consideră Mircea Valentin, șeful Corpului de Control al Primului-ministru.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Interesul manifestat pentru acest concurs a putut fi observat și în cazul altor acțiuni ale Guvernului, precum stagiile sau programele de colaborare organizate la nivelul administrației publice centrale. De exemplu, pentru Programul Oficial de Internship din 2016 și-au depus candidatura 7.430 de persoane pentru cele 200 locuri disponibile, din care 1.000 de candidați și-au exprimat interesul de a ocupa cele 19 poziții de stagiari la nivel de guvern, iar restul în alte autorități publice.

De asemenea, programul GovIT a atras 3.200 de candidaturi pentru cele 100 de poziții de voluntari și cele 10 burse oferite.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: