Ultimul sondaj-fulger realizat de BestJobs relevă faptul că 27% dintre angajaţi ar renunţa la noul job fără să anunţe angajatorul dacă vaccinarea anti-Covid-19 ar fi obligatorie, scrie Digi24.
”După ce 87% dintre candidaţi au declarat recent că li s-a întâmplat să meargă la interviuri care păreau promiţătoare, dar în urma cărora nu au mai primit niciun semn de la recrutor, platforma de recrutare BestJobs a vrut să descopere şi realitatea din cealaltă tabără, a celor care ar renunţa la un job început de curând fără să mai răspundă la telefon.
Astfel, cel mai recent sondaj-fulger realizat de BestJobs scoate în evidenţă motivele pentru care angajaţii şi-ar supune noii angajatori fenomenului de ghosting la rândul lor”, a transmis, miercuri, BestJobs, într-un comunicat de presă.
Sursa citată precizează că 27% dintre respondenţi au spus că nu văd necesar un asemenea comportament şi consideră că plecarea trebuie anunţată indiferent de motivul care a dus la această decizie.
În plus, tot aceştia consideră că ar fi imatur să nu anunţi, cu atât mai mult cu cât din discuţia cu angajatorul poate reieşi feedback valoros şi constructiv pentru ambele părţi.
”73% dintre candidaţi ar renunţa la noul job în perioada de probă fără să anunţe angajatorul, dacă întâmpină situaţii pe care le consideră neplăcute, deşi procesul de schimbare a jobului poate dura până la 6 săptămâni în cazul angajaţilor white collar şi chiar până la 6 luni în cazul angajaţilor din categoria gold collar, conform studiului realizat de D&D Research pentru BestJobs.
Dintre aceştia, 27% consideră imorală impunerea vaccinării şi ar fi determinaţi să părăsească jobul fără păreri de rău. Chiar dacă proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului COVID-19 este momentan în dezbatere şi nu a fost încă luată o decizie, o bună parte dintre candidaţi îşi arată îngrijorarea cu privire la acest scenariu”, se mai arată în documentul citat.
La polul opus însă, doar 1% dintre respondenţi au spus că s-ar simţi îndreptăţiţi să renunţe la un job nou dacă descoperă despre colectiv că este majoritar împotriva vaccinării.
În acelaşi timp, 54% dintre susţinătorii deciziei de a părăsi un job în perioada de probă fără a notifica angajatorul enumeră printre motivele care ar justifica un asemenea comportament lipsa de profesionalism a colegilor sau a superiorilor, neconcordanţa între condiţiile discutate în cadrul interviului şi realitatea din activitatea de zi cu zi, încălcarea condiţiilor obişnuite de muncă prin nerespectarea programului sau a gradului de dificultate a jobului, întârzierea plăţii salariului.