luni

22 aprilie, 2024

13 iunie, 2019

Viitoarea echipă de conducere oficială a PSD

Foștii contestatari ”oficiali” ai lui Liviu Dragnea nu au reușit să amâne pentru toamnă alegerea noului președinte PSD. Data Congresului rămâne 29 iunie, fiind foarte posibil ca alegerile să vizeze și funcțiile vacante de președinte executiv și secretar general.

Desemnarea candidatului PSD la prezidențiale va face obiectul unui alt Congres, o lună mai târziu.

În conferința de presă de la final, premierul Dăncilă a anunțat: ”„Da, sunt hotărâtă să candidez pentru că pot să aduc echilibru în acest moment. Pot să unesc organizațiile PSD și să dăm un impuls pentru mobilizarea la alegerile prezidențiale. E important ce putem face în perioada următoare încât PSD să câștige alegerile.”


Deocamdată, Viorica Dăncilă nu are contracandidat, dar cu siguranță nu va fi singura care va participa la competiția internă.

Chiar înainte de debutul CEx, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, întrebat cum vede o tripletă Dăncilă-Oprișan-Bădălău la conducerea PSD (în funcțiile de președinte, președinte executiv și secretar general), a răspuns: ”Pot să mă abțin? …Un coșmar. Nu vreau să intru prea mult în detalii, eu, așa scenarii putem să ne imaginăm multe, acesta pe care mi l-ați spus e într-adevăr de coșmar, dar nu cred că trebuie să intrăm în detalii…”.

Reacția lui Negoiță are două explicații: în primul rând, el consideră că Guvernul ”a furat banii primăriilor”, pe de altă parte, el este acuzat de Niculae Bădălău că ”a vândut alegerile în Sectorul 3”.

Gabriela Firea nu a venit la CEx, și nu va fi prezentă nici la Congres – este plecată la Londra, din motive medicale, dar a transmis joi CEx, pe Facebook, mesajul: ”Mă voi întoarce!”


Preşedintele interimar al PSD a mai spus joi că s-a decis constituirea a patru grupuri de lucru:

  • pentru updatarea programului de guvernare
  • pentru mesajul politic
  • pentru organizarea Congresului din 29 iunie, inclusiv calendarul de activităţi
  • pentru modificarea Statutului
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: