duminică

21 aprilie, 2024

2 decembrie, 2010

2011, anul executarilor silite în rândul proiectelor imobiliare. Pentru a limita pierderile, prin recuperarea unei parti din sumele datorate, bancherii ar putea porni o adevarata campanie de executari silite anul viitor. Persoanele fizice ar putea scapa pentru ca „bancile nu se pot transforma în agentii imobiliare”, dupa cum sustin economistii. (Gândul)

Câti bani asteapta Finantele la buget din profiturile bancilor si companiilor. Bancile vor ajuta bugetul în urmatorii patru ani mai putin decât au facut-o pâna anul trecut, Finantele estimând încasari anuale modice din impozitarea profiturilor institutiilor de credit, de 80-100 mil. euro, comparabile cu cele din acest an, în timp ce de la companii sumele asteptate sunt mai mari, ajungând pâna la 3 mld. euro. (Ziarul Financiar)

Pe ce prestatii sociale pentru 10 milioane de români cheltuieste anual statul 2 mld. euro. Peste 10 milioane de români beneficiaza de diferite forme de ajutoare sociale care costa statul, anual, în jur de 8,8 mld. lei (2 mld. euro – cifra avansata de fostul ministru al muncii, Mihai Seitan). Ministerul Muncii anunta ca lucreaza la un „Cod social”, care sa reuneasca toate aceste ajutoare si sa le acorde doar acelora care au nevoie de ele. (Ziarul Financiar)


PSD si PNL lucreaza la alianta NU. Alianta dintre social-democrati si liberali este blocata din cauza neîntelegerilor privind raportul de forte dintre cele doua partide. Colaborarea dintre PSD si PNL se desfasoara cu hopuri. Cele doua partide de opozitie nu au numai dificultati în a-si coordona actiunile parlamentare, dar sunt si departe de a avansa în discutiile privind o alianta electorala. (Evenimentul zilei)

România, tara celor trei salarii minime. De ce se fac diferente între salariati. Daca pana in urma cu cativa ani in Romania existau doua salarii minime, unul stabilit in sectorul public si unul in sectorul bugetar, in 2011 am putea avea trei salarii minime. Declaratia vine din partea presedintelui Blocului National Sindical, Dumitru Costin, care spune ca, desi Guvernul a stabilit un salariu minim garantat in plata de 670 de lei, sindicatele si patronatele ar putea negocia un salariu minim mai mare. (Gândul)

Bruxelles-Vladivostok via Chisinau. E pe fata: noi (europenii) tragem sforile pentru o alianta net europeana, ei, pentru una care sa includa partidul comunist. Întelegerea planetara care se profileaza nu schimba jocurile astea mici de la firul ierbii, unde rusii nu se vor exclusi de la guvernare în Moldova si sunt deranjati de ideea unei aliante contra lor. (Alina Mungiu-Pippidi – România libera)

Romfilatelia are lipit pe frunte timbrul de garantie al SRI. „Dunarea“ producea valuta pentru nomenclatura de partid si Securitate, luîndu-si partea leului, din veniturile realizate prin operatiunile de export ale statului, sub forma de comisioane pentru servicii de consultanta. Comisioanele au ajuns, în perioada de referinta, pîna la 50 de procente din totalul încasarilor, adica la un total de 4,59 miliarde $ într-un interval de sapte ani. (Academia Catavencu)


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: