sâmbătă

20 iulie, 2024

30 noiembrie, 2021

În cadrul Operaţiunii Orion, Marina din Columbia a confiscat 145,3 tone de cocaină şi 66 de tone de marijuana, scrie Reuters citată de News.ro. Este cea mai mare cantitate de cocaină capturată până acum în cadrul operaţiunii.

Aproximativ 575 de persoane de diferite naţionalităţi au fost capturate în timpul campaniei, care s-a desfăşurat în perioada octombrie-noiembrie, a spus marina Columbiei, adăugând că au fost imobilizate 49 de nave, precum şi şase submarine şi trei avioane.

De când Operaţiunea Orion a fost lansată în 2018, eforturile combinate ale participanţilor au dus la confiscarea a peste 545 de tone de cocaină şi 224 de tone de marijuana, potrivit marinei Columbiei.


În pofida deceniilor de luptă împotriva traficului de droguri, Columbia rămâne un producător mondial important de cocaină şi se confruntă cu presiuni constante din partea Statelor Unite pentru a reduce recoltele de coca, ingredientul principal al drogului, precum şi producţia de cocaină.

Anul trecut, capacitatea de producţie de cocaină a Columbiei a crescut cu 7,9%, până la 1.010 tone, potrivit Biroului pentru Politica Naţională de Control al Drogurilor al Casei Albe din SUA.

Orion este denumirea acestei operaţiuni navale multinaţionale împotriva traficului de droguri, care reunește autorităţi militare şi de poliţie din peste 40 de ţări din Europa şi America.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: