luni

27 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 ianuarie, 2022

Guvernul australian a cumpărat drepturilor de autor ale drapelului aborigen pentru aproximativ 12 milioane de dolari, scrie AFP citată de Agerpres.

Premierul Australian Scott Morrison a afirmat că, datorită acestui acordului cu artistul aborigen Harold Thomas care a conceput drapelul în 1971, guvernul său a „eliberat steagul aborigenilor pentru australieni”.

În ultimii 50 de ani, acest drapel a devenit un simbol important de protest şi sărbătoare pentru poporul aborigen din Australia.

Utilizarea publică a operei lui Harold Thomas a făcut obiectul unor dezbateri intense după ce artistul a acordat licenţe unor companii pentru folosirea drapelului pe produsele lor.


Acordul prevede, de asemenea, ca guvernul australian să creeze o bursă de studii de 100.000 dolari în onoarea lui Harold Thomas, destinată studenţilor indigeni.

„Sper că acest aranjament va fi un sprijin pentru toţi aborigenii şi australienii care vor dori să folosească drapelul, fără modificări, cu mândrie şi fără restricţii”, a spus artistul despre acordul său cu guvernul australian. „Sunt recunoscător că arta mea este apreciată de atât de mulţi oameni şi că (…) reprezintă ceva atât de puternic”, a adăugat el.

Potrivit premierului australian Scott Morrison, acordul înseamnă că drapelul poate fi folosit pe îmbrăcăminte, terenuri de sport, lucrări de artă şi „orice alt suport, fără a fi nevoie să se ceară o autorizaţie ori să se plătească o taxă”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: