miercuri

19 iunie, 2024

3 ianuarie, 2021

Unsprezece aleşi republicani în senatul american au anunţat că se vor opune certificării de către Congres a rezultatului alegerilor prezidenţiale, o ultimă tentativă de contestare a victoriei lui Joe Biden, anunță News.ro, care citează AFP.

Această tentativă vine după o serie de insuccese ale partizanilor lui Donald Trump în instanţe, unde s-a încercat invalidarea rezultatelor scrutinului în mai multe state-cheie în care Joe Biden a fost declarat câştigător.

“Congresul va trebui să numească imediat o comisie electorală, cu autoritate deplină pentru a ancheta” posibilele “fraude electorale”, au precizat într-un comunicat cei 11 aleşi republicani, în frunte cu influentul senator Ted Cruz, adăugând că este necesar un audit de urgenţă cu privire la rezultatele alegerilor în statele în care cei doi candidaţi au fost cot la cot. Dacă auditul nu va avea loc, “vom vota la 6 ianuarie pentru respingerea electorilor din statele controversate”, au menţionat cei 11 senatori.


Colegiul electoral a declarat în data de 14 decembrie victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale, cu 306 mari electori, în timp ce Donald Trump a avut 232. Liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, a recunoscut atunci victoria lui Joe Biden şi le-a cerut republicanilor să certifice rezultatul.

Camera Reprezentanţilor şi Senatul se vor reuni miercuri pentru certificarea rezultatelor, procedură care de obicei este doar o formalitate.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: