luni

22 aprilie, 2024

23 martie, 2024

Patru persoane suspectate de comiterea atacului de la Crocus City Hall, de lângă Moscova, au fost arestate, și alte șapte au fost reținute pentru implicare în atac. Bilanţul persoanelor decedate a trecut de 100.

Potrivit BBC, patru suspecţi au fost arestaţi, după ce cel puţin 100 de persoane au fost ucise în atacul de la concertul din apropiere de Moscova.

Preşedintele Vladimir Putin a fost informat că 11 persoane au fost reţinute, patru fiind arestate, a anunţat şeful Serviciului de Securitate FSB. 


„În timpul urmăririi, s-au tras focuri de armă şi maşina s-a răsturnat. Un terorist a fost reţinut la faţa locului, iar restul au fugit în pădure. În urma căutărilor, un al doilea suspect a fost găsit şi reţinut în jurul orei 3:50. Căutările pentru ceilalţi continuă”, a declarat deputatul rus Alexander Khinshtein, citat de Reuters, agenție prleuată de News.ro.

Nu este clar câte persoane au scăpat de la locul faptei.

Khinshtein a declarat că în maşină au fost găsite un pistol, un încărcător pentru o puşcă de asalt şi paşapoarte din Tadjikistan.

Bărbaţi în haine de camuflaj au deschis focul cu arme automate asupra spectatorilor de la un concert din apropierea capitalei vineri, ucigând cel puţin 60 de persoane şi rănind 145, într-un atac revendicat de militanţii Statului Islamic.


Atacul este cel mai sângeros din Rusia de la asediul şcolii din Beslan din 2004.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: