miercuri

6 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iunie, 2021

sorin cimpeanu ministru educatieUn număr de 16.500 de absolvenți ai clasei VIII-a, ceea ce corespunde unui ponderi de 11% din total, nu se vor putea prezenta la Evaluarea Națională din cauza corigențelor, conform ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Procentul absolvenților care nu se prezintă la Evaluare va crește, întrucât o parte a celor înscriși nu se vor prezenta.

„Teama, îngrijorarea de o creștere a ratei de abandon școlar și așa foarte mare este importantă, după această perioadă de criză. Tocmai din cauza dificultăților pe care acești copii, mai ales cei din mediul rural, dar nu numai, le-au întâmpinat în această perioadă de criză și nu numai la nivel educațional. Au fost și dificultăți, știm foarte bine, (…) multe probleme care ne generează semne de întrebare și îngrijorări cu privire la motivele pentru care 10% din promoția curentă nu a putut să intre la examenul de Evaluare Națională”, a declarat ministrul Educaței, la Antena3.


La finalul primului semestru, 65.000 de elevi, din toate clasele, se aflau în risc de corigență.

Statistica prezentată de ministrul Educației:

  • 147.650 de elevi de clasa a VIII-a erau înscriși în registru, la finalul acestui an școlar
  • 131.177 de elevi s-au înscris la examenul de Evaluare Națională, 26 provenind din promoții precedente
  • 16.500 elevi nu pot intra în examen pentru că nu au situația școlară încheiată

Declarația ministrului Sorin Cîmpeanu:

Cohorta, numărul elevilor de clasa A VIII-a, este mai mica anul acesta. Este de 147.650 de elevi. La final de an școlar, clasa A VIII-a, în Sistemul Informatic Integrat (SIIIR) atât erau: 147.650.


O promoție mai mică în raport cu cea anterioară pentru că anul acesta clasa a VIII-a sunt cei care au avut clasa pregătitoare. În urmă cu opt ani generația a fost cumva splitată și de aceea avem cu câteva zeci de mii de elevi de clasa a VIII-a mai puțini decât anul trecut. Ăsta este un prim element.

Al doilea element: sunt aproape 90% elevi înscriși care vor putea să vină în ziua de 22 iunie la examenul de limba și literatura română.

Este vorba despre 131.177 de elevi, foarte exact, din care 26 doar sunt din promoția anterioară. Este vorba despre un procent de aproape 90%, restul nu au putut intra în examenul de Evaluare Națională deoarece nu au avut situațiile școlare încheiate. Se află în situația de corigență.

Acest lucru este îngrijorător și trebuie să ne concentrăm la nivelul fiecărei școli pe motivele pentru care acești elevi nu au putut avea situația școlară încheiată.

(Citiți și: „23% din absolvenții promoției actuale de liceu nu s-au înscris la Bacalaureat”)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: