joi

7 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 noiembrie, 2015

victor-grigorescuRomânia nu are, în acest moment, un Program de iarnă, deși acesta ar fi fost util încă din toamnă, iar Ministerul Energiei vrea aprobarea documentului prin hotărâre de guvern, a declarat vineri, ministrul Energiei, Victor Grigorescu (foto), în cadrul unei conferințe de presă.

„La acest moment nu avem un program de iarnă aprobat. Aceasta înseamnă un Program care să identifice parametrii în care societățile din domeniu trebuie să funcționeze în această perioadă pentru a asigura continuitatea aprovizionării cu energie a României. Ar fi fost util ca acest program să fi fost aprobat încă de la începutul toamnei. Îl voi promova în regim de urgență în zilele următoare. Chiar dacă este târziu, după părerea mea este foarte necesar. Urmează o hotărâre de guvern. Acesta este mijlocul legal prin care instituim acest program de iarnă”, a spus Victor Grigorescu, citat de Agerpres.

Ministrul a precizat că o hotărâre de guvern presupune o perioadă de dezbatere publică, dar a dat asigurări că între timp comandamentul de iarnă se va întâlni cu regularitate, o dată pe săptămână sau de câte ori va fi necesar.


Grigorescu a afirmat că Ministerul Energiei gestionează un Comandament de iarnă cu societățile din subordine, cu alți operatori implicați și că regretă faptul că acest Comandament l-a convocat el pentru prima dată în acest sezon, aproape de 1 decembrie, în condițiile în care ar fi fost probabil util să fi fost convocat la începutul lunii octombrie.

De asemenea, ministrul a făcut referire la situația aprovizionării cu apă caldă și agent termic în Capitală și a spus că a avut săptămâna trecută o întâlnire cu toți factorii implicați și ca va continua să îi invite și în săptămânile viitoare pentru a discuta împreună despre măsuri concrete și îndeplinirea acestora.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: