marți

23 aprilie, 2024

9 aprilie, 2020

Sursă foto: ȘtirideCluj.ro

Aproximativ 1.800 de  muncitori sezonieri români s-au înghesuit joi în parcarea aeroportului din Cluj-Napoca, în așteptarea celor 12 avioane ce urmează să-i transporte spre Germania. Firma de recutare care i-a adus, va fi anchetată, pentru că nu a luat măsuri pentru respectarea măsurilor de distanțare sociale, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudan. 

Autoritățile au fost nevoite să intervină, întrucât mulțimea nu respecta regulile de distanțare socială. Polițiștii au despărțit grupurile și i-au așezat pe toți în șiruri, la distanță de cel puțin un metru unul față de celălalt.

David Ciceo, directorul aeroporului din Cluj Napoca, a spus că angajații aeroportului au fost luați prin surprindere de numărul mare de oameni care așteptau în parcare, deși cele 12 zboruri în regim charter erau programate pe parcursul întregii zile.


Oficialul a explicat că le va atrage atenția firmelor care îi duc pe oameni în Germania să se organizeze mai bine, pentru a evita aglomerația.

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că le-a cerut tuturor celor implicați să rezolve problemele și să ia măsuri pentru a nu s emai repeta astfel de aglomerări

În imaginile publicației ȘtirideCluj.ro se vede că regulile de distanţare socială nu au respectate, iar oamenii au stat înghesuiți în parcarea aeroportului din Cluj-Napoca.Printre cei care vor pleca să lucreze la ferme din Germania se află și persoane din judeţul Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din România.

Altei zboruri spre Germania cu oameni care vor să meargă la muncă în agricultură sunt programate și pentru zilele de sâmbătă și duminică. „Știm despre aceste zboruri și acum putem lua măsuri înainte pentru a nu mai ajunge la o astfel de situație nefericită”, a declarat prefectul de Cluj.

Guvernul României a permis, prin Orodnanța Militară nr.7, autorizarea zbourilor charter ce vor transporta lucrători sezonieri spre statele europene, după c emai multe state, precum Austria, Germania, Italia și Spania, au cerut această facilitate pentru a nu rămâne cu recoltele de sezon (sparanghel, căpșune etc) pe câmp.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: