vineri

3 mai, 2024

9 februarie, 2011

Radu Mărginean, șeful Autorității Naționale a Vămilor, a fost pus sub învinuire de DNA Bihor și va fi cercetat în stare de libertate în dosarul Vămii Hamleu, pentru luare de mită.

Dosarul Vămii Hamleu se referă la fosta șefă a acestui birou vamal, Nicoleta Dobrescu și la doi oameni de afaceri și un fost angajat, arestati preventiv vinerea trecută. Potrivit Ordonanței de începere a urmăririi penale împotriva celor patru, anchetatorii susțin că Nicoleta Dobrescu ar fi strâns 130.000 de euro de la contrabandiști și cămătari, bani cu care și-ar fi cumpărat, de la șeful Autorității Naționale a Vămilor, prin intermediul unui om de afaceri, postul de la Hamleu. În aceeastă privință, Radu Mărginea, șeful ANV, a declarat doar că nu o cunoaște pe Nicoleta Dobrescu.

Arestările de la Vama Hamleu fac parte dintr-o acțiune de amploare de combatere a coruptiei in vămi, acțiune declansata săptămâna trecută la Vama Siret, și cuntinuată săptămâna aceasta la punctele vamale din sudul țării. Zeci de persoane – vameși și polițiști de frontieră – au fost reținute, arestate și puse sub învinuire.



Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: