România a primit cele mai mari sume de bani de la românii din străinătate, dintre țările europene și central asiatice (ECA), după Rusia și Ucraina, potrivit unui raport publicat luni de Banca Mondială.
Remitenţele de peste 4,94 miliarde de dolari, trimise anul trecut în România sunt cu aproape 42% mai mari decât cele din 2016.
Spre Rusia au fost trimise opt miliarde de dolari, iar spre Ucraina 7,9 miliarde de dolari.
La nivel global, cele mai mari sume au intrat în India (69 miliarde de dolari), China (64 miliarde de dolari), Filipine (33 miliarde de dolari), Mexic (31 miliarde de dolari), Nigeria (22 miliarde de dolari) şi Egipt (20 miliarde de dolari).
Cele mai mari ieşiri au fost din SUA (67 miliarde de dolari) şi Arabia Saudită (38 miliarde de dolari).
Cele mai mari creşteri ale remitenţelor s-au înregistrat în Europa şi Asia Centrală (21%) şi Africa sub-sahariană (11%).
Anul trecut au fost înregistrat remitențe de 466 de miliarde de dolari, trimise de cei 266 de milioane de migranţi către ţările emergente şi în curs de dezvoltare. Remitențele au crescut prima dată după trei ani de declin.
Pentru 2018 este aşteptată creşterea până la 485 de miliarde de dolari, potrivit datelor preliminare din raportul citat.
„Creşterea remitenţelor s-a datorat avansul economic din UE, Rusia şi SUA, ca şi scumpirii ţiţeiului şi aprecierii euro şi a rublei. Totuşi, riscurile pe termen lung persistă”, ca urmare a politicilor anti-imigraţioniste, se mai spune în raport.
Raportul se concentrează pe migrația în transit și pe remitențele înregistrate oficial. Intrările de remitențe se referă la remitențele „lucrătorilor și remunerațiile salariaților cuprind transferurile curente ale lucrătorilor migranți și salariile și salariile obținute de lucrătorii nerezidenți”, potrivit metodologiei Băncii Mondiale.
Un răspuns
Se pare ca, totusi , sumele cele mai mari au fost trimise „GHIMPELUI ESTMEDITERANIAN” , ATAT CA AJUTOR RELIGIOS / SUBVENTII DE LA OCULTA MONDIALA , cat si ca IMPOSIBILITATE DE VERIFICARE BANCAR FINANCIARA (deoarece 99.99% din banci / MIJLOACE DE TRANSMITERE A DATELOR REALE LE APARTIN) .