marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 septembrie, 2020

Zeci de mii de persoane din Belarus au manifestat din nou duminică la Minsk pentru a denunţa realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, în ciuda avertismentelor autorităţilor care au precizat că vor interveni în forţă, relatează Deutsche Welle.

Protestele din Belarus sunt o mişcare fără precedent care durează de aproape o lună. Poliţia a închis mai multe străzi şi a mobilizat vehicule dotate cu tunuri de apă pentru a ţine situaţia sub control.

Purtând culorile alb şi roşu ale opoziţiei, mulţimea de oameni s-a îndreptat din diferite zone ale capitalei Minsk spre centru, unde a fost desfăşurat un puternic dispozitiv de securitate, cu blindate şi trupe ale armatei în jurul mai multor clădiri guvernamentale.


Zeci de manifestanţi au fost arestaţi. Protestatarii contestă realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

„Ne adresăm cetăţenilor şi vizitatorilor ţării noastre. Nu luaţi parte la aceste evenimente neautorizat. Sunt împotriva legii! Poliţia va acţiona pentru a preveni astfel de manifestări şi nu va permite violenţe şi deranjarea ordinii publice”, a transmis Ministerul Internelor.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: