luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 octombrie, 2021

Compania chineză de smartphone-uri, trotinete electrice și aspiratoare, Xiaomi, va investi 10 miliarde dolari pentru dezvoltarea unei game de mașini electrice. Acestea vor fi disponibile în prima parte a anului 2024.

Xiaomi a înființat în septembrie subsidiara sa producătoare de vehicule electrice Xiaomi EV, care avea 300 de angajați și era condusă de Lei Jun, CEO al Xiaomi și fondator al companiei.

Șefii companiei spuneau atunci că Xiaomi a făcut studii extinse în ultimele cinci luni pentru a decide dacă rentează lansarea unui business de mașini electrice. Răspunsul a fost afirmativ.

Sute de companii chineze vor o parte cât mai mare din cea mai mare piață mondială de electrice. În China este prezentă cu producție și Tesla, dar sunt și alte companii ambițioase, precum BYD, Nio și Xpeng.

Huawei și Baidu, alte două companii mari de tehnologie, s-au asociat cu producători auto pentru a scoate pe piață mașini electrice.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: