vineri

30 septembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 martie, 2017

SIVECO România a obținut marele premiu la categoria Cultură & Turism a World Summit Awards (WSA), cea mai prestigioasă competiție de IT, cu aplicația „Kazakhstan, land of the great steppe”(„Kazahstan, țara marii stepe”).

Competiția este roganizată de ONU, iar la ediția de anul acesta au concurat aplicații din 178 de state membre ale organizației, pentru finală fiind selectate peste 450.

Juriul a fost format din experți internaționali în domeniul TIC și au existat două runde de evaluare, fiecare stat membru ONU fiind eligibil pentru a desemna un singur produs pentru fiecare categorie a World Summit Awards.


Acesta este cel de-al treilea titlu mondial WSA obținut de SIVECO:

  • în 2005 a câștigat cu „Cel mai bun conținut educațional interactiv din lume”
  • în 2013 a fost premiată pentru  proiectul „Școli speciale Portal – CES (Conținut educațional multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educaționale speciale)” 

„Suntem extrem de onorați și foarte mândri de această realizare! Nu este doar victoria SIVECO, este și victoria României și suntem bucuroși că am reușit să punem steagul României pe un podium atât de select. Am câștigat trei premii World Summit până în prezent, cu trei proiecte, în trei categorii diferite.

WSA este cea mai de preț distincție care poate fi acordată unui proiect IT la nivel mondial. Recunoașterea calității de lideri în inovație digitală, într-o competiție globală sub egida ONU, de atât de multe ori, demonstrează că avem un impact pozitiv asupra societății, respectându-ne misiunea de a aduce progres acolo unde ne implicăm cu talentul, competențele și resursele noastre.

Proiectul cu care SIVECO România a reușit să se impună în acest an revoluționează modul în care utilizatorul interacționează cu un material de promovare al unei țări. Practic, prin această veritabilă enciclopedie digitală fluidă, transformăm prezentarea de informație într-o experiență a cunoașterii”, declară Florin Ilia, Președinte și Director General al SIVECO România.


Aplicația permite explorarea societății și culturii celei de a noua țări ca mărime din lume, Kazahstan și conține galerii de imagini, filme time-lapse, Panorama / 360º, tururi virtuale, obiecte 3D, hărți digitale și grafice cu informații.

Aplicația este distribuită oficial de corpul diplomatic al Republicii Kazahstan către cei care doresc să cunoască țara, luând locul clasicelor broșuri tipărite.

„Inovația pe care o aduce proiectul nostru constă în faptul că toate informațiile cu privire la o țară pot fi găsite acum pe o singură aplicație, disponibilă pentru toate tipurile de dispozitive mobile. Iar informațiile se suprapun și se dezvăluie în funcție de interesul utilizatorului, cu scopul de a-i oferi acestuia un context cât mai larg.

Premiul WSA confirmă că am realizat un instrument care transformă informația în cunoaștere. Framework-ul aplicației se potrivește oricărui alt subiect similar, de la un profil de țară la prezentarea unui muzeu, și poate fi considerat punct de plecare pentru o nouă generație de aplicații mobile”, explică Bogdan Gornea, coordonatorul tehnic al echipei care a dezvoltat aplicația câștigătoare, citat într-un comunicat al companiei.

Pentru realizarea acestui proiect, specialiștii SIVECO au colaborat cu o echipă internațională formată din scriitori, jurnaliști, fotografi, cameramani, graficieni, designeri și programatori kazahi și de alte naționalități.

În total, au fost implicate 80 de persoane și 33 de organizații publice și private, care au lucrat intens timp de un an și jumătate la acest produs.

Enciclopedia digitală interactivă realizată de SIVECO România și premiată în cadrul World Summit Awards este disponibilă pe AppStore și Google Play Market, dar și online.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: