duminică

24 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 ianuarie, 2019

Vodafone a anunţat că opreşte integrarea de echipamente cumpărate de la producătorul chinez Huawei. Potrivit Mediafax, acesta este doar unul dintre operatorii europeni care se reorientează către alternative ale altor companii, după ce mai multe agenţii stat ale mai multăr ţări şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu posibilitatea de spionaj din partea guvernului din China prin intermediul acestor dispozitive.

CEO-ul Vodafone, Nick Read, a declarat pentru presă că implementarea de tehnologie Huawei a fost momentan oprită, în timp ce sunt luate măsurile necesare pentru a finaliza procesul de modernizare a reţelei de telecomunicaţii: „Am decis să sistăm instalarea de echipamente Huawei în infrastructura noastră de bază, însă lucrăm cu diverse agenţii, guverne şi cu Huawei pentru a finaliza situaţia, ceva ce cu siguranţă Huawei îşi doreşte şi lucrează din greu la asta.”

Decizia de a refuza instalarea de echipamente Huawei are efect doar pe continentul european, în acest moment. Nu au fost oferite detalii despre planurile companiei pentru regiuni precum India, Turcia sau ţările din Africa, unde Vodafone are o prezenţă pe piaţa telecom. Cel mai probabil însă, ţările din afara Europei nu vor fi afectate de această decizie, spune Wall Street Journal.


Această decizie ar putea însă afecta planurile de dezvoltare ale reţelelor 5G de la Vodafone. Reţelele de generaţie nouă ar putea acum întârzia mai mult faţă de planul iniţial, în timp ce preţurile serviciilor 5G ar putea creşte pentru utilizatori.

Momentan nu avem o dată pentru lansarea reţelelor 5G de la Vodafone şi nici nu ştim preţurile abonamentelor compatibile.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Un prieten m-a sunat aseară, să mi se plângă ”cât

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: