luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 august, 2011

Sute de persoane au fost implicate sâmbătă, într-o serie de proteste violente în cartierul londonez Tottenham, soldate cu jafuri, incendieri de maşini şi magazine şi încăierări cu poliţia.

Protestele au fost declanşate de uciderea unui bărbat după un schimb de focuri cu poliţişti înarmaţi.

Violenţele sunt cele mai grave înregistrate în ultimii ani la periferia capitalei britanice , deşi aceasta s-a confruntat în centrul său, în ultimele luni, cu manifestaţii la apelul studenţilor şi al sindicatelor.


Controlul asupra străzii principale din Tottenham a fost preluat cu dificultate, în cursul serii de sâmbătă, de forţele de poliţie, care au fost ţinta proiectilelor şi cocteilurilor Molotov aruncate de sute de persoane.

Geamurile mai multor magazine au fost sparte, iar acestea au devenit victimele jafurilor.

Situaţia a degenerat la finalul unui marş paşnic desfăşurat sâmbătă în semn de omagiu după moartea unui bărbat de 29 de ani şi tată a patru copii.

Duminică dimineaţă, poliţia a anunţat că situaţia începe să revină la calm pe strada principală, dar că mai sunt grupuri care opun rezistenţă în alte zone din Tottenham.


Poliţia britanică a anunţat duminică arestarea a 42 de persoane  în urma violenţelor din noaptea de sâmbătă spre duminică de la Londra, şi că bilanţul poliţiştilor răniţi se ridică la 26, din care opt au fost spitalizaţi – relatează Sky News.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: