miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iulie, 2012

Premierul Ungariei, Orban Viktor, a afirmat, sâmbătă, la Băile Tuşnad, la Universitatea de Vară „Tusvanyos”, referitor la referendum, că le urează „românilor şi maghiarilor din România să aducă decizii bune, adică să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (duminică – n.r.) este o posibilitate”.

„Aş dori să urez românilor şi maghiarilor din România să aducă decizii bune, adică să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (duminică – n.r.) este o posibilitate. Iar la alegerile parlamentare, să ia decizii cu care să poată proteja acel fundament care există în starea firavă care a fost făurită şi de maghiarii din România. În invit pe maghiari să simtă greutatea istorică a momentului, este posibil ca soarta României să se hotărască pentru viitorul câtorva decenii”, a declarat Orban Viktor, potrivit traducerii oficiale, citat de Mediafax.

El a subliniat că nu este sarcina sa să evalueze ce face elita politică din România şi să îşi exprime părerea despre situaţia din ţară.


El a făcut afirmaţiile privind referendumul în contextul dezbaterii privind relaţiile dintre România şi Ungaria.

În opinia lui Orban, România a cunoscut succese importate în ultimii zece ani şi este aproape de succesul Europei Centrale.

„Dacă punem în paranteză grijile cotidiene, vedem că în ultimii zece ani, în ceea ce priveşte alinierea României la Uniunea Europeană, ea a ajuns aproape de faza ca succesul Europei Centrale să o atragă cu ea însăşi. A reuşit să ţină în anumite limite datoria pe ţară şi să producă modificări care chiar dacă nu aduc o viaţă mai bună poartă cu sine posibilitatea dezvoltării României, a ajuns aproape de Ungaria, dacă nu chiar ne-a întrecut”, a declarat Orban Viktor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a spus că acesta este motivul pentru care românii să nu ia o decizie la referendum, adăugând că în faţa României se află „o şansă enormă” şi referendumul, pe care l-a calificat o „încăierare de cârciumă”, ar reprezenta riscul ca România să piardă toate câştigurile pe care le-a dobândit până în prezent.


Sâmbătă, pe scena mare de la Tusvanyos, se dezbate tema „Ungaria şi Europa centrală se reînnoiesc”, la discuţiile moderate de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta Nemeth Zsolt participând premierul Ungariei, Orban Viktor, şi liderul CNMT, Tokes Laszlo.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: