vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 septembrie, 2011

Guvernatorul Băncii Italiei, Mario Draghi, care va prelua în acest an şefia Băncii Centrale Europene (BCE), a cerut luni o amplă revizuire a Tratatului de la Lisabona, considerând insuficiente măsurile pe termen scurt împotriva crizei datoriilor statelor din zona euro.

Draghi a arătat că ultima fază a crizei a fost provocată de „o construcţie europeană inadecvată” şi a subliniat că nu pieţele au provocat problema ci doar au amplificat-o.

Viitorul preşedinte al BCE a evocat între pistele de revizuire a tratatului îmbunătăţirea disciplinei fiscale în statele membre, dar şi măsuri structurale şi de guvernanţă.


„Reacţia pe termen scurt include aplicarea prevederilor acordului din 21 iulie privind susţinerea Greciei şi suplimentarea Fondului european de stabilitate financiară, dar nu este suficient”, a insistat Draghi.

El consideră că ar fi insuficiente şi emisiunile de obligaţiuni europene pentru mutualizarea datoriilor statelor din zona euro, sau reformele din sistemul financiar.

Ministrul german de Finanţe Wolfgang Schauble a cerut şi el, vineri, în declaraţii pentru cotodianul german Bild, o revizuire a Tratatului Uniunii Europene, pentru a da autorităţilor de la Bruxelles o marjă mai mare de manevră în domeniul economic.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: