duminică

3 iulie, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 aprilie, 2020

Putem găsi în actuala criză și avantaje: putem accentua, putem accelera rezolvarea unor probleme în contextul crizei Coronavirus care ne obligă să ne mișcăm la o viteză multe mai mare decât până acum, a spus Mihnea Mihăilescu, deputy CEO Trencadis, la VIDEO Conferința LIVE „CoronaDigitalizareaSoluții de accelerare a interacțiunii online  dintre stat și  companii” de joi, 9 aprilie.

Dezbaterea a fost organizată de CursDeGuvernare.ro, în parteneriat cu CIO Office din cadrul Secretariatului General al Guvernului, și a fost transmisă în direct pe CursDeGuvernare.ro și pagina de Facebook: https://www.facebook.com/CursDeGuvernare.ro/

Mihnea Mihăilescu a punctat alte aspecte importante și urgente legate de digitalizare, pe timp de criză.


„Statele digitalizate probabil că sunt mai pregătite pentru această criză, noi trebuie să ne facem datoria de a digitaliza cât de mult putem serviciile oferite cetățenilor. Este foarte important ca mediul public și cel privat să conlucreze, este lăudabilă avalanșa de aplicații și propuneri care vin spre stat, trebuie însă această activitate organizată pentru a asigura convergența inițiativelor și integrarea sistemelor existente”, a explicat acesta.

Recomandările și oportunitățile care vin de la nivel european pun și ele presiune pe digitalizarea instituțiilor: „sunt programe lansate pentru finanțarea proiectelor care stimulează trecerea în online a serviciilor publice, recomandări publicate ce adresează utilizarea aplicațiilor mobile și web. Finanțarea tehnologiei ca suport pentru digitalizare probabil va fi prioritizată la nivelul UE chiar dacă va fi necesară realocarea fondurilor. Ce se schimbă în prezent este durata de implementare, nu mai este timp de proiecte complexe, de 2-3 ani. Sigur că ele se vor derula, dar pentru distanțarea socială și beneficii în viața cetățenilor este important să lansăm repede servicii online, acolo unde se poate și acolo unde e nevoie, evident”, a spus Mihnea Mihăilescu.

Acesta a menționat, în cadrul prezentării, și felul în care compania sa a ales să se implice prin pro-bono a unei echipe pentru a oferi suport instituțiilor care au nevoie.

VIDEO Prezentarea integrală din cadrul conferinței:


Descărcați AICI (link) prezentarea (pdf).

Întrebare de la urmăritorii conferinței: Care este cel mai important proces trans-instituțional care ar trebui abordat prin digitalizare?

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Răspuns: Conceptul enterprise architecture ar trebui să fie folosit- înseamnă utilizarea unor sisteme unice pentru toate instituțiile statului ; au fost enumerate mai multe, dar e clar că trebuie un singur sistem de autentificare, un singur sistem de plată online, o unică identitate digitală, toate acestea să fie integrate într-un cloud guvernamental.

Conferința VIDEO integrală și cele mai importante declarații de la fiecare dintre cei 15 speakeri pot fi găsite aici: https://new.cursdeguvernare.ro/live-joi-ora-15-30-video-conferinta-coronadigitalizarea-solut%cc%a6ii-de-accelerare-a-interactiunii-online-dintre-stat-si-companii.html

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: