sâmbătă

20 aprilie, 2024

1 iunie, 2012

Premierul Victor Ponta a recunoscut, joi, la Realitatea TV, că acțiunea fostului șef al Inspectoratului de Stat în Construcții, Constantin Grăjdan, de retragere a ISC ca parte civilă din dosarul „Trofeul Calităţii”, a fost un scandal important legat de Guvern.

”Ăla a fost un scandal important, cred că am plătit un anumit preţ”, a mărturisit Victor Ponta.

El a preciazat că este dispus să ofere justiţiei orice document din Guvern, inclusiv listingul convorbirilor cu Cabinetul, pentru a arăta că nu a existat vreo informare a sa referitor la acţiunea lui Grăjdan.


”E nevoie de orice act de la Guvern, inclusiv dacă e listingul telefoanelor cu cabinetul meu, ca să arăt că nu a existat niciun fel de informare a mea şi niciun fel de consultare cu mine, sunt gata să o fac”, a spus Ponta.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, privind retragerea ISC din dosar, Ponta a susţinut că nu a mai vorbit de 10 zile cu colegul său de partid.

Mircea Diaconu nu va mai fi ministrul Culturii, dacă a încălcat legea

Victor Ponta a mai spus că liberalul Mircea Diaconu nu va mai fi ministrul Culturii, dacă acesta a încălcat vreo lege, cu referire la sesizarea pe care Agenția națională de Integritate a făcut-o la Parchetul General, privind regimul incompatibilităților.

„Ete o situaţie destul de ciudată pentru un om ca Mircea Diaconu să-i spui că n-avea voie să fie şi senator şi director de teatru. Asta e meseria lui, nu cred că pentru asta trebuie condamnat. Dacă, sigur, a încălcat vreo lege, o să răspundă şi n-o să mai fie ministru, dar e un pic nedrept totuşi. Vorbim de Mircea Diaconu, nu vorbim de orice ministru”, a spus Ponta.


Victor Ponta a precizat că a avut o discuţie cu Diaconu în care l-a sfătuit să apeleze la serviciile unui avozat când merge la Parchetul General pentru audieri.

Procurorii Parchetului General au extins cercetările faţă de Mircea Diaconu pentru alte trei contracte semnate de acesta, în calitate de director al Teatrului Nottara, cu soţia sa şi care încalcă regimul conflictului de interese.

Guvernul a numărat 97.000 de bugetari care ar putea plăti taxa de solidaritate

Ministerul Finanțelor a identificat 97.000 de bugetari cu venituri de peste 1.000 de euro pe lună, a declarat, joi, premierul Victor Ponta, care a avansat ideea unei taxe de solidaritate de 16% din anul 2013 pentru bugetarii și pensionarii cu venituri de peste 4.500 de lei pe lună.

”Sunt 97.000 de bugetari care primesc din diverse surse bugetare peste 1.000 de euro. Eu nu cred că 1.000 de euro este o sumă uriaşă, dar 1.000 de euro îţi asigură un trai decent. În acelaşi timp, avem 1,2 milioane de alţi bugetari, plus 6 milioane de pensionari care au venituri mult mai mici. Şi am spus în zona bugetară, pentru că în zona privată nu vreau să mă ating, să ai venituri atât de mari trebuie să existe o posibilitate legală prin care să îndrepţi asemenea lucruri anormale”, a spus Ponta, la Realitatea TV.

Șeful Guvernului a precizat că vizați de eventauala taxă sunt și salariații din companiile de stat din energie.

”Nu vorbesc de un şef de spital, care este şi profesor la Facultatea de Medicină şi care câştigă mai mult de 4.000 – bravo lui, e extraordinar, nu trebuie sa-i luăm niciun leu – nu vorbesc de, nu ştiu, un rector care e şi profesor universitar – bravo lui – nu vorbesc de magistraţii de la Înalta Curte sau procurorii de la Parchetul General, care sunt la DIICOT, la DNA – foarte bine, nu trebuie să le tăiem banii. Dar în special cu cei din Hidroelectrica, Rovinari, Turceni, Romgaz, Transgaz, care câştigă 200, 300, 400 de milioane, nu credeţi că trebuie să facem ceva?”, a argumentat Ponta.

În acest context, el a dat exemplul tatălui șefei Camerei Deputaților, democrat-liberala Roberrta Anastase, care, potrivit lui Ponta, câștigă 32.000 de lei pe lună ca și consilier al directoerului Conpet, companie integral de stat.

Ideea lui Ponta se referă la o taxă de solidaritate16% aplicată sumei din venit peste pragul de 4.500 de lei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: