duminică

28 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 mai, 2012

Premierul Victor Ponta l-a eliberat pe Alexandru Pătruţi din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) şi l-a numit în locul său pe Gheorghe Duţu.

Alexandru Pătruţi fusese numit preşedinte al ANRM în anul 2009, de către fostul premier Emil Boc. De profesie inginer geolog, Pătruţi a lucrat la SC Romaqua Group S.A a fost membru al Consiliului de Administraţie al S.C ECOROM Ambalaje S.A şi vicepreşedinte al S.C Mega Company SRL.

Alexandru Pătruţi s-a remarcat, în ultima perioadă, cu declaraţii în favoarea exploatării gazelor de şist în România –  un subiect controversat şi care a făcut obiectul multor atacuri politice între USL şi PDL –  arătând, la o reuniune de profil, că procedeul acesta era folosit în România încă din anii ’70.


În mandatul său, anul acesta, compania americană Chevron a încheiat cu ANRM trei contracte de concesiune pentru perimetre petroliere în Dobrogea.

Noul şef al ANRM, Gheorghe Duţu, a fost deputat PSD de Braşov în perioada 2000-2004 şi are pegătire de inginer TCM.

Absolvent al Colegiului superior de Siguranţă Naţională, din carul Academiei Naţionale de Informaţii (ANI) a Serviciului Român de Informaţii, Duţu a fost membru al Comisiei comune de control parlamentar al SRI. Potrivit CV-ului său, Duţu a publicat articole în reviste de specialitate, privind bazaltul turnat, sinterizat, utilajele pentru materiale de construcţii şi deţine 7 inovaţii.

El a lucrat la societatea TEMELIA Braşov (1983-1996), ca inginer- director tehnic, iar în perioada 1996-2000 a fost director general al SC TEMVAR SA, firmă constituită prin desprinderea de societatea de stat a secţiei de confecţii metalice şi piese de schimb.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: