duminică

22 mai, 2022

Victor Ponta l-a schimbat pe şeful de la Agenţia pentru Resurse Minerale

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 mai, 2012

Premierul Victor Ponta l-a eliberat pe Alexandru Pătruţi din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) şi l-a numit în locul său pe Gheorghe Duţu.

Alexandru Pătruţi fusese numit preşedinte al ANRM în anul 2009, de către fostul premier Emil Boc. De profesie inginer geolog, Pătruţi a lucrat la SC Romaqua Group S.A a fost membru al Consiliului de Administraţie al S.C ECOROM Ambalaje S.A şi vicepreşedinte al S.C Mega Company SRL.

Alexandru Pătruţi s-a remarcat, în ultima perioadă, cu declaraţii în favoarea exploatării gazelor de şist în România –  un subiect controversat şi care a făcut obiectul multor atacuri politice între USL şi PDL –  arătând, la o reuniune de profil, că procedeul acesta era folosit în România încă din anii ’70.


În mandatul său, anul acesta, compania americană Chevron a încheiat cu ANRM trei contracte de concesiune pentru perimetre petroliere în Dobrogea.

Noul şef al ANRM, Gheorghe Duţu, a fost deputat PSD de Braşov în perioada 2000-2004 şi are pegătire de inginer TCM.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Absolvent al Colegiului superior de Siguranţă Naţională, din carul Academiei Naţionale de Informaţii (ANI) a Serviciului Român de Informaţii, Duţu a fost membru al Comisiei comune de control parlamentar al SRI. Potrivit CV-ului său, Duţu a publicat articole în reviste de specialitate, privind bazaltul turnat, sinterizat, utilajele pentru materiale de construcţii şi deţine 7 inovaţii.

El a lucrat la societatea TEMELIA Braşov (1983-1996), ca inginer- director tehnic, iar în perioada 1996-2000 a fost director general al SC TEMVAR SA, firmă constituită prin desprinderea de societatea de stat a secţiei de confecţii metalice şi piese de schimb.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: