Vicepreședinte ANRE: Amânarea certificatelor verzi va ieftini cu 4% curentul, din august - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

Vicepreședinte ANRE: Amânarea certificatelor verzi va ieftini cu 4% curentul, din august

11 iulie, 2013

Consumatorii vor plăti în medie cu 4% mai puțin la energia electrică, din august, ca urmare a amânării acordării de către stat a unor certificate pentru producătorii de energie regenerabilă, a susținut joi vicepreşedintelui ANRE Emil Calotă.

Într-o conferință pe teme energetice, vicepreședintele Agenții Naționale de Reglementare în Energie a vorbit despre o ”bulă a energiei verzi”.

„Opinia publică ar trebui să se calmeze vizavi de impactul negativ sau pozitiv al energiilor regenerabile în piaţa de energie. O abordare relativ simplă ar putea să fie de genul: <<aşa cum bula imobiliară a făcut atât de multe valuri acum câţiva ani şi s-a calmat, cred că şi bula energiei verzi a ajuns la faza de calmare>> şi considerăm că începând cu 2014 investiţiile şi funcţionarea acestui sector vor intra în parametri de normalitate”, a declarat joi Calotă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În schimb, companiile productoare de energie din surse regenerabile au avertizat anterior că amânările la plata subvențiilor vor conduce la retragerea unor investiţii de peste 3 miliarde de euro în unităţi de producţie în România.

În iunie, Guvernul a decis ca producătorii de energie regenerabilă să primească până în 2017 doar o parte a certificatelor verzi, restul urmând să le fie transmise eşalonat din 2018.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr