miercuri

19 ianuarie, 2022

Vass Levente, secretar de stat la Ministerul Sănătății: Cu un minister slăbit e greu să ai strategii fără susținere politică transpartinic

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 septembrie, 2021

Vass Levente, secretar de stat la Ministerul Sănătății, afirmă că România nu are o strategie clară, pe termen lung, în ceea ce privește domeniul Sănătății. Vă prezentăm cele mai importante declarații ale sale din cadrul conferinței CursDeGuvernare ”Sănătatea – sursă de competitivitate: Investiția în sistemul sanitar și aportul vieții sănătoase la economie” (14.09.2021).

”Cu un minister slăbit e greu să ai strategii fără susținere politică transpartinică. Pe clawback, pe investiții, pe tactica României de a adera la strategii europene pe piața medicamentului, trebuie să facem totul împreună cu parlamentarii, altfel o să tot vină guverne să schimbe”, a afirmat oficialul de la Ministerul Sănătății.


”Ce văd eu, cu experiență de 10-15 ani în managementul sistemului sanitar românesc: Nu există o strategie clară pe Sănătate. (…) Din punctul meu de vedere, ceea ce văd în PNRR și în programarea bugetară multianuală UE: există foarte multe idei, foarte bune, dar nu văd ca sistemul în integritatea lui să încerce să rezolve anumite probleme, nu văd o strategie pe 15 ani, nu văd indicatori anuali, ce urmărim… Foarte sincer, ne trebuie în primul rând o strategie de investiții,  de prioritizare a acestor investiții”, afirmă Vass Levente.

Secretarul de stat are totuși o notă optimistă de final: ”În PNRR văd totuși o doleanță de strategie – axare pe medicină de familie, investiții pe ambulator de specialitate, compensarea paturilor care pot fi transformate în paturi de spitalizare de zi sau chiar centre ambulatorii. Văd strategie pe cele 3 spitale regionale. Văd strategie clară pe celelalte spitale regionale care ar trebui făcute. Ca să închid optimist, cred că alții nu au avut oportunitățile noastre. Suntem la un punct în care, dacă de dăm cu toții silința, vom putea avea ceva bun. Fără acel plan însă ne paște pericolul să se schimbe prioritățile în funcție de guverne, fără direcție am senzația că totul se va duce de râpă”.

Urmăriți conferința integrală:

LIVE | Conferința online: Sănătatea – sursă de competitivitate în economie

 


***

Partener principal:

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

MSD

Parteneri:

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM)

Raiffeisen Bank

Parteneri de comunicare:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr