duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 martie, 2022

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine joi în România, urmând să fie primită la Palatul Cotroceni de președintele Iohannis.

Potrivit agendei publicate de Administrația Prezidențială, Ursula von der Leyen și Klaus Iohannis vor avea o rundă de discuții tête-à-tête, urmată de convorbiri oficiale cu participare lărgită.

După întâlnirea cu Klaus Iohannis, în jurul prânzului, Ursula von der Leyen pleacă în Slovacia, acolo unde va fi primită de președintele Zuzana Čaputová.


Vizita președintelui Comisiei Europene are loc la o zi după ce Înaltul Reprezentant UE pentru politică externă, Josep Borell, și Comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Várhelyi, au ajuns la Iași, de unde au plecat, cu mașina, spre Chișinău. Cei 2 oficiali ai Comisiei se află pentru 2 zile în Republica Moldova.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Administrația Prezidențială nu a comunicat motivul vizitei Ursulei von der Leyen, dar principalele teme de discuție urmează să fie anunțate în cadrul conferinței de presă comune care se va desfășura la finalul convorbirilor oficiale.

Este de presupus că principalul subiect de discuție îl va reprezenta războiul din Ucraina.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: