marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 februarie, 2021

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a avut duminică ”discuţii strategice” cu directorii executivi a şapte companii farmaceutice care au contracte pentru furnizarea de vaccinuri anti-Covid-19 în UE.

După consultări, şefa CE a anunţat pe Twitter că AstraZeneca va livra 9 milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID-19 în primul trimestru, distribuind în total în Europa 40 de milioane de doze.

Firmele participante la discuţii au fost BioNTech, Pfizer, Johnson & Johnson, Sanofi, AstraZeneca, Moderna şi Curevac.


Discuțiile au loc în contextul în care Uniunea se confruntă cu presiuni mari în privinţa strategiei sale de vaccinare a populaţiei, anunță DPA.

„Pandemia a evidenţiat factorul limitativ al capacităţile de producţie. Este esenţial să abordăm aceste provocări”, a declarat şefa CE într-un comunicat dat publicităţii după încheierea conferinţei video.

Discuţiile s-au axat pe gradul pregătirii pentru pandemie, noile tulpini ale virusului şi aspecte referitoare la producţia vaccinurilor, conform comunicatului de presă.

CE urmează să înfiinţeze o nouă Autoritate pentru pregătirea şi răspunsul în situaţii de urgenţă în domeniul sănătăţii (HERA), în cooperare cu sectorul privat, pentru a ajuta la anticiparea ameninţărilor şi pentru a veni cu răspunsuri, a mai spus von der Leyen, precizând că o schemă pilot a fost deja lansată.


„Industria va fi un partener important” în îmbunătăţirea pregătirii pe termen lung, dar şi în privinţa provocărilor COVID-19 mai urgente, a explicat von der Leyen.

Von der Leyen a apreciat, pe un un ton conciliant, că „a fost o întâlnire foarte constructivă, cu numeroase sugestii practice”.

Într-un interviu acordat duminică canalului german ZDG, Ursula von der Leyen a amintit obiectivul UE de a vaccina 70% din adulţi până la începutul toamnei.

BioNTech/Pfizer – 75 milioane de doze suplimentare în al II-lea trimestru

Pfizer și BioNTech vor livra 75 de milioane de doze de vaccin în plus în al doilea trimestru din acest an, a anunțat lunipreședinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

”Colaborăm cu companiile farmaceutice pentru a ne asigura că europenilor le sunt livrate vaccinuri”, a scris von der Leyen pe pagina sa de Twitter.

Anul acesta, UE va primi până la 600 de milioane de doze din acest vaccin.

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: