vineri

12 iulie, 2024

1 februarie, 2021

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a avut duminică ”discuţii strategice” cu directorii executivi a şapte companii farmaceutice care au contracte pentru furnizarea de vaccinuri anti-Covid-19 în UE.

După consultări, şefa CE a anunţat pe Twitter că AstraZeneca va livra 9 milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID-19 în primul trimestru, distribuind în total în Europa 40 de milioane de doze.

Firmele participante la discuţii au fost BioNTech, Pfizer, Johnson & Johnson, Sanofi, AstraZeneca, Moderna şi Curevac.


Discuțiile au loc în contextul în care Uniunea se confruntă cu presiuni mari în privinţa strategiei sale de vaccinare a populaţiei, anunță DPA.

„Pandemia a evidenţiat factorul limitativ al capacităţile de producţie. Este esenţial să abordăm aceste provocări”, a declarat şefa CE într-un comunicat dat publicităţii după încheierea conferinţei video.

Discuţiile s-au axat pe gradul pregătirii pentru pandemie, noile tulpini ale virusului şi aspecte referitoare la producţia vaccinurilor, conform comunicatului de presă.

CE urmează să înfiinţeze o nouă Autoritate pentru pregătirea şi răspunsul în situaţii de urgenţă în domeniul sănătăţii (HERA), în cooperare cu sectorul privat, pentru a ajuta la anticiparea ameninţărilor şi pentru a veni cu răspunsuri, a mai spus von der Leyen, precizând că o schemă pilot a fost deja lansată.


„Industria va fi un partener important” în îmbunătăţirea pregătirii pe termen lung, dar şi în privinţa provocărilor COVID-19 mai urgente, a explicat von der Leyen.

Von der Leyen a apreciat, pe un un ton conciliant, că „a fost o întâlnire foarte constructivă, cu numeroase sugestii practice”.

Într-un interviu acordat duminică canalului german ZDG, Ursula von der Leyen a amintit obiectivul UE de a vaccina 70% din adulţi până la începutul toamnei.

BioNTech/Pfizer – 75 milioane de doze suplimentare în al II-lea trimestru

Pfizer și BioNTech vor livra 75 de milioane de doze de vaccin în plus în al doilea trimestru din acest an, a anunțat lunipreședinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

”Colaborăm cu companiile farmaceutice pentru a ne asigura că europenilor le sunt livrate vaccinuri”, a scris von der Leyen pe pagina sa de Twitter.

Anul acesta, UE va primi până la 600 de milioane de doze din acest vaccin.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: