luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 noiembrie, 2019

Ursula von der Leyen, președintele-ales al Comisiei Europene, i-a scris premierului Boris Johnson, cerându-i să nominalizeze un membru al Comisiei Europene, de preferat femeie, anunță Politico.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ursulei von der Leyen, Dana Spinanț, care miercuri a susținut obișnuita conferință de presă zilnică a Comisiei Europene.

Dana Spinanț a precizat că președintele-ales dorește ca întreaga sa echipă să fie votată în Parlamentul European la finalul lunii noiembrie.


Un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson a precizat pentru Politico că premierul elaborează un răspuns la această solicitare. Premierul Boris Johnson a precizat în trecut că nu dorește să nominalizeze nicio persoană pentru Comisia Europeană.

Pozițiile divergente pot duce la un nou blocaj în instalarea noii Comisii Europene

La ultima reuniune a Consiliului UE a fost aprobată o nouă amânare a Brexit, până la 31 ianuarie 2020.. Ursula von der Leyen a precizat înainte de această decizie că, dacă Marea Britanie va primi o nouă amânare, atunci va trebui să desemneze un comisar european.

Președintele-ales nu a vorbit niciodată despre atribuțiile care ar reveni unui comisar britanic. În condițiile Brexit este evident că acestuia i s-ar atribui un rol fără impact în angrenajul comisiei.


Balanța de gen dorită de Ursula von der Leyen a fost stricată de Franța, care în locul candidatului femeie respins de Parlamentul European a făcut o nouă propunere, bărbat.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: