Ursula von der Leyen cere Marii Britanii să propună un comisar european - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

Ursula von der Leyen cere Marii Britanii să propună un comisar european

6 noiembrie, 2019

Ursula von der Leyen, președintele-ales al Comisiei Europene, i-a scris premierului Boris Johnson, cerându-i să nominalizeze un membru al Comisiei Europene, de preferat femeie, anunță Politico.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ursulei von der Leyen, Dana Spinanț, care miercuri a susținut obișnuita conferință de presă zilnică a Comisiei Europene.

Dana Spinanț a precizat că președintele-ales dorește ca întreaga sa echipă să fie votată în Parlamentul European la finalul lunii noiembrie.


Un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson a precizat pentru Politico că premierul elaborează un răspuns la această solicitare. Premierul Boris Johnson a precizat în trecut că nu dorește să nominalizeze nicio persoană pentru Comisia Europeană.

Pozițiile divergente pot duce la un nou blocaj în instalarea noii Comisii Europene

La ultima reuniune a Consiliului UE a fost aprobată o nouă amânare a Brexit, până la 31 ianuarie 2020.. Ursula von der Leyen a precizat înainte de această decizie că, dacă Marea Britanie va primi o nouă amânare, atunci va trebui să desemneze un comisar european.

Președintele-ales nu a vorbit niciodată despre atribuțiile care ar reveni unui comisar britanic. În condițiile Brexit este evident că acestuia i s-ar atribui un rol fără impact în angrenajul comisiei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Balanța de gen dorită de Ursula von der Leyen a fost stricată de Franța, care în locul candidatului femeie respins de Parlamentul European a făcut o nouă propunere, bărbat.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr