fbpx
marți

26 octombrie, 2021

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Unul din cinci europeni foloseşte servicii de stocare în Cloud. În România, doar unul din 10 oameni recurg la aceste servicii

9 februarie, 2015

Cloud-ComputingUnul din cinci europeni foloseşte servicii de stocare în Cloud, pentru a păstra documente, fotografii, muzică, imagini video sau alte fişiere, a arătat Eurostat. Unii folosesc Cloud-ul pentru a partaja fişiere cu ceilalţi. Proporţia acestora este mai mică, doar 15%.

Dintre statele membre unde acest serviciu este cel mai mult folosit este Danemarca – 42% dintre danezi utilizează Cloud-ul, Marea Britanie – 38%, Luxemburgul şi Suedia – 35% şi Olanda – 34%. Şi tot în aceste ţări utilizatorii folosesc acest serviciu pentru partajarea fişierelor.

În schimb, mai puţin de unul din 10 români, polonezi sau lituanieni utilizează acelaşi serviciu.


Cei care stochează fişiere în Cloud sunt preponderent tineri, doar 10% dintre cei cu vârste între 55 şi 74 de ani utilizează servicii Cloud. Totuşi, pentru partajarea de fişiere aplicaţiile şi device-urile bat serviciile de stocare pe internet.

În timp ce doar 15% dintre utilizatori folosesc cloud-ul pentru partajarea de fişiere, 44% folosesc aplicaţiile de email, iar 38% folosesc stickuri USB, DVS sau bluetooth. Iar 28% utilizează site-uri personale sau reţelele sociale.

Marea majoritate foloseşte serviciile gratuite de stocare, 88%, şi a stocat sau a partajat fotografii (82%). Doar 54% folosesc serviciile cloud pentru documente text sau prezentări electronice. Iar o treime dintre europenii care utilizează aceste servicii o fac pentru a partaja muzică.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

fisiere sticate pe cloud


55% din populaţia Europei utiliza internetul în 2014, dar nu folosea şi serviciile de clpoud. Motivul invocat de aceştia este teama legată de securitatea datelor. 44% dintre cei chestionaţi s-au referit la protecţia datelor şi caracterul privat al datelor, 28% au afirmat că nu au încredere în furnizorul acestor servicii şi 22% şi-au recunoscut lipsa de abilităţi în folosirea serviciilor cloud.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...