fbpx

Guvernul a aprobat programul de implementare a noii infrastructuri de comunicații de bandă largă

Guvernul a aprobat miercuri Programul pentru implementarea Planului național de dezvoltare a infrastucturii NGN (Next Generation Network), al cărui obiectiv este dezvoltarea de...Citeste mai departe »

Proiect: cont unic pentru plata amenzilor contravenționale – mecanism electronic de evidență

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de Lege care facilitează plata amenzilor contravenționale, instituind un mecanism electronic de evidență și comunicare în materie....Citeste mai departe »

Comisia Europeană anchetează comerţul online din UE

Comisia Europeană a lansat miercuri o anchetă privind concurenţa în comerţul online din UE, se arată într-un comunicat de presă al CE. Investigaţia...Citeste mai departe »

20 de companii americane vin la Bucureşti şi la Varşovia să caute contracte în domeniul securităţii cibernetice

O delegaţie de 20 de companii americane, condusă de către adjunctul secretarului al Comerţului Bruce Andrews, va participa la o misiune comercială în...Citeste mai departe »

Google oferă 150 de milioane proiectelor media europene

Compania americană Google s-a angajat să ofere, în următorii 3 ani, suma de 150 milioane de euro editorilor de presă europeni și jurnalismului...Citeste mai departe »

Comisia Europeană acuză oficial Google de abuz de poziţie dominantă pe piaţă. Bruxelles-ul anchetează şi platforma Android

Comisarul pentru concurenţă, Margarethe Vestager (foto), a anunţat miercuri că Bruxelles-ul acuză oficial Google pentru folosirea ilegală la poziţiei sale dominante pe piaţă,...Citeste mai departe »

Nokia a achiziţionat Alcatel-Lucent pentru 15,6 miliarde de euro

Nokia a confirmat miercuri că a achiziţionat compania telecom franceză Alcatel-Lucent pentru o sumă de 15,6 miliarde de euro. Compania finlandeză va deveni...Citeste mai departe »

Percheziții la nivel european la retaileri online suspectați de practici anticoncurențiale

Comisia Europeană a anunțat marți că inspectorii săi au efectuat percheziții la sediile unor companii care vând online produse electronice, în baza unor...Citeste mai departe »

Primul “copac digital” cu conexiune Wi-Fi din România, disponibil în portofoliul Telekom

Primul “copac digital” din România, un încărcător pentru dispozitive mobile cu internet Wi-Fi, care foloseşte energia solară, a fost “plantat” la Timişoara de...Citeste mai departe »

România, Bulgaria și Grecia, codașele UE privind societatea digitală

România, Grecia și Bulgaria sunt codașele Uniunii Europene în privința economiei și societății digitale, potrivit unui raport dat publicității de Comisia Europeană. DESI...Citeste mai departe »

Directorul general Radiocom (SNR), Gabriel Grecu, revocat din funcţie pentru întârzierea procesului de trecere la televiziunea digitală

Consiliul de Administraţie al Radiocom (SNR) l-a revocat din funcţie pe directorul general al companiei, Gabriel Grecu, din cauza ratării unor obiective de...Citeste mai departe »

UE mizează pe 5G ca să recupereze în cursa tehnologiilor mobile

Uniunea Europeană intenționează să semneze acorduri de cooperare cu China, Japonia și SUA pentru a dezvolta următoarea generație de sisteme de comunicații mobile...Citeste mai departe »

Autoritățile au actualizat Strategia privind Agenda Digitală pentru România 2020

Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a publicat joi o versiune finala a strategiei nationale prinvind Agenda Digitala pentru Romania 2020, care integreaza observaţiile...Citeste mai departe »

Romania digitală 2020: Un proiect cursdeguvernare.ro – Telekom

cursdeguvernare.ro deschide astăzi un proiect editorial, cu susținerea Telekom România, la capătul căruia să putem configura un desen: cum ar putea arăta România...Citeste mai departe »

Unul din cinci europeni foloseşte servicii de stocare în Cloud. În România, doar unul din 10 oameni recurg la aceste servicii

Unul din cinci europeni foloseşte servicii de stocare în Cloud, pentru a păstra documente, fotografii, muzică, imagini video sau alte fişiere, a arătat...Citeste mai departe »

Germania stimulează investiţiile în răspândirea internetului de mare viteză

Guvernul german a văzut în planul de investiţii Juncker – în valoare de 315 miliarde de euro – oportunitatea de a face noi...Citeste mai departe »

Unul din cinci europeni foloseşte servicii de stocare în Cloud. În România, doar unul din 10 oameni recurg la aceste servicii

de Anne-Marie Blajan 9.2.2015

Cloud-ComputingUnul din cinci europeni foloseşte servicii de stocare în Cloud, pentru a păstra documente, fotografii, muzică, imagini video sau alte fişiere, a arătat Eurostat. Unii folosesc Cloud-ul pentru a partaja fişiere cu ceilalţi. Proporţia acestora este mai mică, doar 15%.

Dintre statele membre unde acest serviciu este cel mai mult folosit este Danemarca – 42% dintre danezi utilizează Cloud-ul, Marea Britanie – 38%, Luxemburgul şi Suedia – 35% şi Olanda – 34%. Şi tot în aceste ţări utilizatorii folosesc acest serviciu pentru partajarea fişierelor.

În schimb, mai puţin de unul din 10 români, polonezi sau lituanieni utilizează acelaşi serviciu.

Cei care stochează fişiere în Cloud sunt preponderent tineri, doar 10% dintre cei cu vârste între 55 şi 74 de ani utilizează servicii Cloud. Totuşi, pentru partajarea de fişiere aplicaţiile şi device-urile bat serviciile de stocare pe internet.

În timp ce doar 15% dintre utilizatori folosesc cloud-ul pentru partajarea de fişiere, 44% folosesc aplicaţiile de email, iar 38% folosesc stickuri USB, DVS sau bluetooth. Iar 28% utilizează site-uri personale sau reţelele sociale.

Marea majoritate foloseşte serviciile gratuite de stocare, 88%, şi a stocat sau a partajat fotografii (82%). Doar 54% folosesc serviciile cloud pentru documente text sau prezentări electronice. Iar o treime dintre europenii care utilizează aceste servicii o fac pentru a partaja muzică.

fisiere sticate pe cloud

55% din populaţia Europei utiliza internetul în 2014, dar nu folosea şi serviciile de clpoud. Motivul invocat de aceştia este teama legată de securitatea datelor. 44% dintre cei chestionaţi s-au referit la protecţia datelor şi caracterul privat al datelor, 28% au afirmat că nu au încredere în furnizorul acestor servicii şi 22% şi-au recunoscut lipsa de abilităţi în folosirea serviciilor cloud.

Mergeți în homepage ›

Publicat la data de 9.2.2015

Lăsați un comentariu