sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iunie, 2016

rusia ueAmbasadorii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene au decis marți că sancțiunile economice adoptate împotriva Rusiei în vara lui 2014 vor fi prelungite cu 6 luni, anunță Reuters, care citează surse diplomatice europene.

În următoarele zile ar urma să fie anunțată și decizia oficială de prelungire a acestor sancțiuni până la 31 ianuarie 2017. Acestea expirau la sfârșitul lunii iulie 2016.

Sancțiunile europene decise după anexarea ilegală a Peninsuleri Crimeea vizează în special băncile, companiile petroliere și industria apărării din Rusia. În replică, Moscova a instituit un embargou asupra importurilor agroalimentare din UE.


După mai mult de doi ani de la intrarea în vigoare a sancțiunilor dictate împotriva Rusiei, Uniunea Europeană intenționează să supună unei ample analize politica sa față de Moscova în a doua jumătate a acestui an.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La fel ca în trecut, astăzi există voci, în special germane, care se pronunță în favoarea relaxării regimului de sancțiuni în speranța că astfel ar determina Moscova să accepte implementarea integrală a acordurilor de la Minsk privind Ucraina.

Au existat situații când acțiuni sau declarații din Germania, Franța, Italia, Ungaria sau Grecia au dat senzația că unitatea Europei în chestiunea relațiilor cu Rusia se clatină. Oficial, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, a transmis public președintelui Vladimir Putin, săptămâna trecută, la St. Petersburg, că relațiile UE cu Rusia se vor normaliza atunci când ”va fi pace în Ucraina”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: