miercuri

19 ianuarie, 2022

Undă verde: Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă care să modifice OUG 114/2018

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 martie, 2019

Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă care să modifice OUG 114/2018, a anunțat, sâmbătă, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Noua ordonanță ar urma să fie adoptată în a doua parte a lunii, după ce vor fi găsite soluţii acceptate de toate părţile din domeniile bancar, energie şi operatorii de telefonie mobilă, potrivit oficialului citat de Mediafax.

„Am avut în ultima perioadă întâlniri pe domeniul bancar şi lucrurile au avansat către o soluţie acceptată de ambele părţi, în condiţiile în care nu renunţăm la obiectivele noastre care au generat ordonanţa 114”, a declarat Liviu Dragnea.


Liderul PSD a invocat interesul declarat „ca sistemul bancar să investească mai mult în economia românească, să sprijine dezvoltarea economică şi o pot face şi pentru asta împreună am gândit un mecanism de stimulare a acestui lucru”.

Liviu Dragnea: „Împreună am stabilit că se pot face paşi importanţi. Dacă pe care le-am avut în vedere, anume condiţiile de creditare să fie mai bune pentru firme şi pentru persoane fizice, nivelul de intermediere financiară să crească, băncile să investească în creşterea economică, suntem foarte mulţumiţi”.

Pilonul 2

Liderul PSD a certificat și posibilitatea compromisului și în cazul fondurilor de pensii obligatorii administrate privat.

„În ceea ce priveşte Pilonul 2 de pensii, intenţia noastră a fost şi rămâne ca fondurilor de pensii publice administrate privat să li se permită să investească şi în alte proiecte.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Dacă li se vor permite să investească şi în alte proiecte vor fi obligaţi să-şi mărească capitalul social pentru a acoperi creşterea riscului şi se pare că ne îndreptăm spre o soluţie”, a mai spus liderul PSD.

„Săptămâna care urmează cred că o să avem ultimele discuţii şi pe ceea ce înseamnă energie şi pe înseamnă operatori de telefonie mobilă, în aşa fel încât săptămâna care începe cu 18 martie să avem o întâlnire în coaliţie cu doamna prim-ministru şi cu miniştrii de resort şi probabil să fie adoptată o eventuală ordonanţă care să completeze ordonanţa 114 în aceste domenii”, a conchis liderul PSD.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr