sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 mai, 2017

Un proiect de lege, aflat pe circuitul de aprobare al Congresul Statelor Unite, propune crearea unui fond de sprijinire a mai multor ţari împotriva influenței Rusiei în Asia și Europa și cere Federației Ruse sa-şi retraga trupele din regiunea separatistă transnistreană, potrivit Radio Chişinau.

De „fondul de contracarare a influenței ruse”, în valoare de 250 de milioane de dolari, pentru perioada 2018 – 2019, poate beneficia și Republica Moldova.

Potrivit documentului citat de Radio Chişinau, Moscova a încercat să exercite influență în Europa și Eurasia, inclusiv în fostele state ale Uniunii Sovietice, oferind resurse partidelor politice și altor grupuri care promovează xenofobia, subminând astfel unitatea europeanã.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Proiectul citat reproşeaza Guvernului Federației Ruse ca s-a angajat, de asemenea, în practici bine documentate de corupție ca mijloc de subminare și cumpărare a influenței în țările europene și asiatice.


Totodată, documentul citat solicită președintelui american să-i ceară Guvernului Federației Ruse să-și retragă trupele militare de pe teritoriile Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei și să înceteze subminarea guvernelor acestor state.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: