marți

7 februarie, 2023

Just Business

O interfață între Economie și viața afacerilor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 iulie, 2020

Măsuri pentru descurajarea comercializării produselor contrafăcute sau ilegale pe platformele online vor face parte, cel mai probabil, din legislaţia pregătită de UE privind serviciile digitale, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager (foto), potrivit Euractiv.

Regulamentul privind serviciile digitale reprezintă o propunere ambiţioasă de legislaţie a UE menită să reglementeze ecosistemul online, inclusiv zone precum publicitatea politică sau conţinutul ofensator. Comisia trebuie să prezinte propunerea până la sfârşitul anului.

Margrethe Vestager a precizat, în cadrul unei conferinţe online, că pachetul de reforme ar putea include măsuri de reprimare a comerţului online de mărfuri contrafăcute sau ilegale şi, implicit, platformele ar putea fi obligate să îşi identifice mai bine furnizorii.


Comisarul european pentru competitivitate şi afaceri digitale a dat drept exemplu jucăriile pentru copii, consumatorii aşteptându-se ca acestea să fie sigure chiar dacă au fost achiziţionate online.

„Avem nevoie de acest lucru (siguranţă, n.r.) şi atunci când facem achiziţii online, avem nevoie să ne putem încrede în platformele online de unde ne facem cumpărăturile, să ştim că produsele lor sunt sigure şi că nu vând falsuri”, a comentat Margrethe Vestager.

Pentru a atenua riscurile, comisarul a precizat că platformele ar putea fi obligate să se asigure de faptul că identitatea furnizorilor poate fi verificată.
Platformele „trebuie să devină mai bune în a identifica persoanele sau companiile care folosesc marketplace-urile”, a spus Vestager. „Este ridicol ca un vânzător care a fost prins comercializând produse de contrabandă să dispară şi să se înscrie câteva minute mai târziu pe aceeaşi platformă, sub un nume diferit”, a adăugat comisarul.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: