UE convoacă summit de criză pentru 23 mai - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

UE convoacă summit de criză pentru 23 mai

8 mai, 2012

La prima sa mare întâlnire în străinătate, François Hollande va discuta despre creşterea economică cu omologii săi europeni, în cadrul unei reuniuni de pe 23 mai, stabilită de preşedintele Uniunii Europene, Herman van Rompuy, scrie Le Figaro.

Agenda lui François Hollande se umple. La două săptămâni după alegerea sa la preşedinţia franceză şi la o săptămână de la preluarea mandatului, noul şef al statului va participa pe 23 mai, în cadrul unei reuniuni extraordinare a liderilor UE pentru a discuta despre modalităţile de stimulare a creşterii în Europa. Anunţul reuniunii a fost făcut pe pagina de Twitter a preşedintelui Uniunii Europene, Herman Van Rompuy.

Această reuniune a liderilor europeni va pregăti summit-ul UE, prevăzut pentru 28 şi 29 iunie şi va aborda discuţii asupra creşterii, creditând mesajul susţinut de François Hollande în timpul campaniei sale prezidenţiale, conform căruia doar austeritatea nu poate scoate Europa din criză.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Deoarece situaţia este gravă în Europa, cutremurul politic din Grecia din acest week-end a zguduit întreaga zonă euro. Falimentul şi revenirea la drahmă ar putea contamina Irlanda, Portugalia, Spania, Italia şi Franţa. Perspectiva falimentului grec pare din ce în ce mai probabil, având în vedere situaţia pieţelor. Ieri, Bursa din Atena a scăzut cu 8%, iar în prezent cade cu încă 3%. Marţi, José Manuel Barroso, a prezentat o viziune clară: Grecia trebuie să se aplice rigoarea, „altfel dă faliment.”

În Spania, situaţia este alarmantă. Şi în Franţa, trecerea de politica de dreapta la cea de stânga produc nelinişte în plină perioadă de criză.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr