marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 mai, 2012

La prima sa mare întâlnire în străinătate, François Hollande va discuta despre creşterea economică cu omologii săi europeni, în cadrul unei reuniuni de pe 23 mai, stabilită de preşedintele Uniunii Europene, Herman van Rompuy, scrie Le Figaro.

Agenda lui François Hollande se umple. La două săptămâni după alegerea sa la preşedinţia franceză şi la o săptămână de la preluarea mandatului, noul şef al statului va participa pe 23 mai, în cadrul unei reuniuni extraordinare a liderilor UE pentru a discuta despre modalităţile de stimulare a creşterii în Europa. Anunţul reuniunii a fost făcut pe pagina de Twitter a preşedintelui Uniunii Europene, Herman Van Rompuy.

Această reuniune a liderilor europeni va pregăti summit-ul UE, prevăzut pentru 28 şi 29 iunie şi va aborda discuţii asupra creşterii, creditând mesajul susţinut de François Hollande în timpul campaniei sale prezidenţiale, conform căruia doar austeritatea nu poate scoate Europa din criză.


Deoarece situaţia este gravă în Europa, cutremurul politic din Grecia din acest week-end a zguduit întreaga zonă euro. Falimentul şi revenirea la drahmă ar putea contamina Irlanda, Portugalia, Spania, Italia şi Franţa. Perspectiva falimentului grec pare din ce în ce mai probabil, având în vedere situaţia pieţelor. Ieri, Bursa din Atena a scăzut cu 8%, iar în prezent cade cu încă 3%. Marţi, José Manuel Barroso, a prezentat o viziune clară: Grecia trebuie să se aplice rigoarea, „altfel dă faliment.”

În Spania, situaţia este alarmantă. Şi în Franţa, trecerea de politica de dreapta la cea de stânga produc nelinişte în plină perioadă de criză.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: