marți

9 iulie, 2024

8 martie, 2011

UDMR nu este prea încântată de desfiinţarea Gărzii Financiare şi preluarea atribuţiilor acesteia de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, iar preşedintele Traian Băsescu ar mai vrea să lase Fiscul nemodificat până la 31 decembrie.
 
Coaliţia de guvernare a discutat acum două luni dizolvarea Gărzii Financiare şi a Autorităţii Naţionale a Vămilor în cadrul ANAF, însă Ministerul Finanţelor Publce şi-a publicat pe site un proiect de hotărâre de guvern privind aceste măsuri înainte ca UDMR să-şi dea acordul în coaliţie.
„O dată am mai discutat chestiunea, acum vreo două luni. Ar mai trebui să discutăm în coaliţie. Am văzut proiectul, l-am dat colegilor să-l analizăm, dar va mai trebui să discutăm în coaliţie”, a declara, pentru AGERPRES, vicepreşedintele executiv al Uniunii, Laszlo Borbely, referitor la Garda Financiară.

Ministerul Finanţelor Publice a publicat, la finalul săptămânii trecute, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de guvern privind desfiinţarea Gărzii Financiare şi a Autorităţii Naţionale a Vămilor, ca instituţii cu personalitate juridică, şi preluarea atribuţiilor acestora de către ANAF.

Funcţia de comisar general al Gărzii Financiare este ocupată în prezent de Arpad Csaba Ladanyi, care fusese propus de UDMR.


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu este neapărat de acord cu ideea desfiinţării Gărzii Financiare şi a Autorităţii Naţionale a Vămilor, arătând că cele două instituţii ar trebui păsuite până la 31 decembrie 2011.
 
”Probabil că Ministerul de Finanţe va lansa foarte curând ideea desfiinţării Gărzii Financiare şi a vămii, comasarea lor în interiorul ANAF-ului. Nu ştiu dacă voi fi partizanul acestor soluţii, ar trebui să văd toate argumentele. Eu aş mai da o şansă acestor instituţii. Le-aş mai lăsa până la 31  decembrie, să dea proba capacităţii lor de a frâna procesul de evaziune fiscală”, a spus Băsescu, la bilanţul Ministerului Public.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: