vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 august, 2016

perchezitii firme turciaÎn Turcia au fost declanșate simultan, marți dimineața, percheziții la 44 de companii care ar avea legături cu mișcarea Gulen și ar fi susținut-o financiar, scrie Reuters.

Autoritățile au mandate de arestarea emise pe numele a aproximativ 120 de executivi bănuiți că l-au sprijinit pe clericul Fethullah Gulen, cel acuzat că a orchestrat tentativa eșuată a loviturii de stat de la jumătatea lunii iulie.

Perchezițiile se desfășoară în districtele Uskudar și Umraniye din metropola turcă, inclusiv în clădirile unui holding, însă numele companiile vizate nu au fost făcute publice.


După tentativa de puci, mai mult de 35.000 de persoane au fost reținute, dintre care 17.000 au fost plasate în arest, iar alte zeci de mii au fost suspendate din funcții, într-o vastă operațiune de epurare în rândul armatei, justiției și sistemului de învățământ.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: