duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 septembrie, 2016

coada-de-tiruriUniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită președintelui Klaus Iohannis să includă în discuțiile cu președintele Franței, François Hollande, și anularea aplicării regulilor Legii Macron în domeniul transporturilor rutiere.

Pe 1 iulie,  a intrat în vigoare Legea Macron, care-i obligă pe transportatorii din statele membre să le plătească șoferilor proprii salariul minim din Franța pentru operațiunile de transport rutier internațional efectuate pe teritoriul acestei țări – cabotaj, transport internațional, transport intracomunitar, cu excepția operațiunilor de tranzit și a transporturilor ocazionale de persoane cu autocarul având ca origine un alt Stat Membru și finalizate în afara Franței.

Măsura a fost luată pentru ca firmele franceze să nu fie dezavantajate de concurența celor din state unde forța de muncă este mult mai ieftină (așa cum este aczul României).


O reglementare asemănătoare (legea MiLoG) are și Germania.

Transportatorii români consideră că  aceste legi urmăresc creșterea costurilor de operare ale transportatorilor români și estici pentru a le reduce competitivitatea și în final a-i elimina de pe piață, Guvernele Franței și Germaniei urmărind să își protejeze proprii transportatori și angajați, în detrimentul pieței unice UE.

UNTRR consideră că, prin aplicarea de către Franța a unui salariu minim în transporturi, se încalcă suveranitatea unui stat membru UE față de alt stat membru și solicită autorităților române să intervină pentru suspendarea aplicării Legii Macron.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Industria transporturilor rutiere din România solicită sprijinul președintelui Klaus Iohannis în a cere președintelui Franței măsuri urgente pentru anularea aplicării regulilor Legii Macron în domeniul transporturilor rutiere. Această legislație protecționistă este inadecvată, nedreaptă, limitează libertățile europene și ne va aduce tuturor numai consecințe negative”, spune secretarul general al UNTRR, Radu Dinescu, citat într-un comunicat al organizației patronale.


Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România este o organizație profesională și patronală care promovează și apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 14.000 membri — operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: