8 februarie, 2015

traiuan basescu congres pmpSurpriza congresului Partidului Mișcarea Populară (PMP) de duminică a fost participarea fostului președinte Traian Băsescu – care a rupt astfel tăcerea ultimelor săptămâni în care a fost așteptat să articuleze opinii față de agitata evoluție a foștilor să colaboratori apropiați.

Discursul fostului președinte a atins câteva direcții importante din politica la zi – de la intențiile sale privind revenirea în politică și până la politicile și poziționarea României în noul context geopolitic.

Președintele (autosuspendat, în urma anchetelor penale) al partidului, Elena Udrea, nu a participat la congres, astfel încât vedeta evenimentului a fost ex-președintele Traian Băsescu. cu această ocazie, fostul șef al statului a făcut și mult așteptatele declarații privind poziția sa față de situația judiciară a unuia din oamenii pe care i-a susținut cel mai asiduu – și asupra cărora a păstrat în ultimele săptămâni o tăcere inexplicabilă: Elena Udrea.


Referitor la fosta sa colaboratoare, Traian Băsescu a declarat duminică, la congresul PMP: ”chiar dacă nu este (Elena Udrea – n.red.), ţin să-i mulţumesc. Apreciez delicateţea de a nu fi în sală. Sper să aibă condiţii corecte să se apere. Sper să îmi confirme încă o dată că este om cinstit”, a spus Băsescu despre Udrea.

Principalele declarații a lui Traian Băsescu la prima sa revenire în plan public :

  • -, Către PMP: ”Vreau să vă fiu partener. Vă voi pune la dispoziţie experienţa mea, dar nu vă voi conduce. Aș spune cum v-am văzut eu de la Cotroceni în 2014, v-ați înființat în 29 ianuarie și ați trecut prin două rude de alegeri. În ambele alegeri ați trecut pragul, ceea ce pentru un partid nou e excepțional”
  • -, ”Chiar dacă nu este aici, țin să-i multumesc dnei Elena Udrea si îi apreciez delicatețea gestului ei de a nu fi în sală. Sper să se bucure de condiții corecte pentru a se putea apăra si sper să îmi confirme încă o dată că este un om cinstit, am convingerea că dacă va putea să o facă, o va face”
  • -, ”Sunt convins că împreună cu PNȚCD vom putea forma o structura capabilă șă convingă și să câștige”.
  • -, E o campanie furibundă de demolare a mandatelor mele. Cât timp vom fi parteneri, veți fi marginalizați.
  • -, ”Comparați România anului 2004 cu România 2014”
  • -, ”Vă mai dau un element de satisfacţie, din lumea politică. Mă uit la toţi demagogii care au făcut suspendarea din 2007, din 2012, care se adunau şi la Argeş în jurul preşedintelui CJ, care se duceau şi cu Bivolaru la Parchetul General, care spuneau că justiţia este politică. Mă uit că astăzi spun ce spuneam eu în 2005, vorbesc de justiţie independentă. Uitaţi-vă la ei, dar uitaţi-vă şi în ochii lor, încă nu sunt sinceri.Încă nu au internalizat această nevoie pe care orice popor o are, de instituţii capabile să facă dreptate. Vorbesc aşa, le sticlesc ochii când vorbesc de justiţie, toţi suntem egali în faţa legii, îi vezi că nu vorbesc din suflet, vorbesc din poză.Dar, slavă Domnului, că o fac şi acum. Pentru că uşor, uşor tot vorbind în fiecare zi s-ar putea ca într-un an, doi, să aibă şi în suflet această credinţă că au nevoie de jusiiţie.Deci susţineţi continuarea MVC, încă ne este necesar şi ne păzeşte de derapaje”
  • -, ”Militați pentru păstrarea MCV. Eu nu spun că justiția actuală este perfectă, dar comparați  rapoartele MCV din 2005 și cele din 2014”
  • -, ”Susțineți alocarea a 2% din PIB pentru Armată. Decizia actuală pe pactul pentru apărare e ridicolă, de a ajunge la o alocare de 2% din PIB din 2017. Vreau să vă spun că avea deja o decizie în CSAT de-a ajunge la 2% pentru apărare din anul 2016. Așa încât succesul mult lăudatului pact pentru apărare constă de fapt în amânarea alocării pentru apărare”.
  • -, Mi-am dat seama la timpul potrivit că România nu se poate implica direct în situația din Ucraina. România nu avea și nu are forță să fie locomotiva pentru a tracta Ucraina către Uniunea Europeană. În plus, problema Ucrainei e fost și este corupția, înainte de alegerea între Uniunea Europeană și Uniunea Eurasiatică.
  • -, Singura implicare eficientă a României față de conflictul Est este susținerea Republicii Moldova
  • -, M-am hotărât să nu-mi las distrus mandatul, voi relua toate minciunile din spaţiul public din ultima perioadă. Mi-am făcut o listuţă


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. Sistemul mafiot creat de Iliescu si Nastase nu vrea sub nicio forma sa cedeaze, chiar cu riscul de a aduce prejudicii grave de imagine Romaniei. Singura scapare a Romaniei de autocratia pe care sistemul mafiot tip Ilescu/Nastase vrea prin cozile de topor gen Ponta & co sa-l reinstaureze, o reprezinta mentinerea independentei JUSTITIEI. Ce s-ar fi intamplat in Romania daca Ponta ajungea presedinte?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. Sistemul mafiot creat de Iliescu si Nastase nu vrea sub nicio forma sa cedeaze, chiar cu riscul de a aduce prejudicii grave de imagine Romaniei. Singura scapare a Romaniei de autocratia pe care sistemul mafiot tip Ilescu/Nastase vrea prin cozile de topor gen Ponta & co sa-l reinstaureze, o reprezinta mentinerea independentei JUSTITIEI. Ce s-ar fi intamplat in Romania daca Ponta ajungea presedinte?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: