duminică

16 iunie, 2024

2 martie, 2012

„Avem dreptul unui deficit structural de 0,7%, nu tăiem, nu schimbăm nimic, suntem în acel 0,7%” – a declarat preşedintele Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, după semnarea Tratatului fiscal de către 26 de state UE printre care şi România. Şeful statului a adăugat că „Comisia Europeană devine jandarm al respectării elementelor tratatului”.

„A fost un Consiliu în care lucrurile s-au abordat privind spre viitor. S-a depăşit momentul critic, asta nu înseamnă că situaţia nu este fragilă. Cu ocazia acestui Consiliu, s-au stabilit obiective ale strategiei UE 2020 şi s-au făcut analize ale programelor naţionale de reformă. Pentru anul 2012, direcţiile de acţiune sunt legate de 5 priorităţi: consolidarea fiscală, reluarea activităţii normale de creditare, promovarea creşterii economice şi a competivităţii, combaterea şomajului şi modernizarea administraţiei publice.” – a mai spus Băsescu.

Cât priveşte opoziţia Olandei la aderarea României şi Bulgariei la Schengen, preşedintele român a declarat că Olanda nu respectă tratatul de aderare:


„Olanda poate să spună ce vrea ea, nu cerem Olandei un cec în alb. Ce cerem Olandei este să respecte Tratatul de aderare. (..) Preşedintele Schultz a fost foarte dur şi în Consiliu acum legat de Olanda, nu numai public. A avut şi declaraţii publice. Vă pot spune că în Consiliu, profitând de prezenţa preşedintelui Schultz, eu am atenţionat că este extrem de important ca pe 13 martie, când se va dezbate cazul site-ului unui partid alfat la guvernare în Olanda, Parlamentul European să aibă o rezoluţie extrem de severă, pentru că altfel, ocazionat de măsurile de austeritate abordate de mai toate ţările, riscăm să încurajăm avansul partidelor extremiste în guvernele UE şi dacă vor mai fi câteva guverne cu partide ca PVV-ul din Olanda, ne întrebăm ce se mai alege din Uniunea Europeană. De aceea am cerut în Consiliu preşedintelui Parlamentului European să se încerece adoptarea unei rezoluţii extrem de severe legate de PVV-ul olandez” – a spus Traian Băsescu.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: