joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 februarie, 2011

Președintele Băsescu a declarat duminică seară că evaluările pozitive pe relația cu FMI și faptul că România a evitat, prin măsurile de austeritate, derapajul economic au făcut ca noul acord cu FMI să fie unul de tip preventiv. Prin urmare, România va trage doar tranșa de la UE, pentru acoperirea deficitului bugetului de stat, și nu și pe cea de la FMI de un miliard de euro. In martie va fi semnat acordul preventiv care va pune la dispoziţia României 5 miliarde de euro, pentru a fin accesati numai în cay de necesitate. Pentru acesti bani nu vor fi plătite comisioane.

Șeful statului a mai spus că noul acord cu FMI, întins pe o perioadă de doi ani, prevede un plan de modernizare a statului și a serviciilor pe care acesta le face cetățenilor.

Unul din punctele convenite cu FMI va fi consilodarea situației macroeconomice, fapt pentru care șeful statului a adaugat că politicienii nu-și vor mai putea permite populisme în cheltuirea banilor, chiar dacă urmează ani electorali.


Deficitul stabilit pentru anul 2011 este de 4,5% din PIB, iar pentru 2012 este prognozat 3%.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: