Thierry Breton: „Paşaportul verde” va fi reglementat în UE înainte de iunie. ”Trebuie menținut turismul” - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

Thierry Breton: „Paşaportul verde” va fi reglementat în UE înainte de iunie. ”Trebuie menținut turismul”

14 martie, 2021

Autorităţile europene și-au propus reglementarea „paşaportului verde” înainte de luna iunie, pentru că este „primordial să se facă totul pentru a menţine sezonul turistic”, a declarat duminică Thierry Breton (foto), comisarul european pentru Piaţa Internă.

Acest proiect de certificat, care va fi prezentat miercuri, va conţine informaţii „ce vor indica dacă o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19 sau dacă aceasta s-a însănătoşit, sau dacă a obţinut un rezultat negativ la testul” pentru depistarea noului tip de coronavirus, a precizat Breton, citat de AFP, preluată de Agerpres.

Documentul va putea fi solicitat „fie în format electronic, fie tipărit”, pentru a-i respecta pe cei care „nu doresc să pună aceasta pe smartphon-urile lor şi acesta este dreptul lor”, a mai spus comisarul.


Pașaportul va avea un cod QR, gratuit, va fi în limba statului emitent şi tradus în engleză, şi „va fi valabil în toate ţările Uniunii Europene”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Se lucrează pentru ca aceasta să fie realizat înainte de luna iunie”, a precizat Breton, estimând că este „primordial să se facă totul pentru a menţine sezonul turistic”.

Totodată, Thierry Breton s-a declarat încrezător cu privire la programul european de vaccinare: chiar dacă sunt întârzieri în ceea ce priveşte livrările de vaccinuri AstraZeneca, nu vor exista întârzieri în ceea ce priveşte programul de vaccinare al UE pentru primul trimestru, a dat el asigurări.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr