sâmbătă

29 ianuarie, 2022

Thierry Breton: „Paşaportul verde” va fi reglementat în UE înainte de iunie. ”Trebuie menținut turismul”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 martie, 2021

Autorităţile europene și-au propus reglementarea „paşaportului verde” înainte de luna iunie, pentru că este „primordial să se facă totul pentru a menţine sezonul turistic”, a declarat duminică Thierry Breton (foto), comisarul european pentru Piaţa Internă.

Acest proiect de certificat, care va fi prezentat miercuri, va conţine informaţii „ce vor indica dacă o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19 sau dacă aceasta s-a însănătoşit, sau dacă a obţinut un rezultat negativ la testul” pentru depistarea noului tip de coronavirus, a precizat Breton, citat de AFP, preluată de Agerpres.

Documentul va putea fi solicitat „fie în format electronic, fie tipărit”, pentru a-i respecta pe cei care „nu doresc să pună aceasta pe smartphon-urile lor şi acesta este dreptul lor”, a mai spus comisarul.


Pașaportul va avea un cod QR, gratuit, va fi în limba statului emitent şi tradus în engleză, şi „va fi valabil în toate ţările Uniunii Europene”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Se lucrează pentru ca aceasta să fie realizat înainte de luna iunie”, a precizat Breton, estimând că este „primordial să se facă totul pentru a menţine sezonul turistic”.

Totodată, Thierry Breton s-a declarat încrezător cu privire la programul european de vaccinare: chiar dacă sunt întârzieri în ceea ce priveşte livrările de vaccinuri AstraZeneca, nu vor exista întârzieri în ceea ce priveşte programul de vaccinare al UE pentru primul trimestru, a dat el asigurări.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr