luni

11 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 ianuarie, 2021

Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați împotriva Covid-19 în cabinetul medical din școală, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan (foto).

Testarea este prevăzută în setul de măsuri elaborat de autorități pentru deschiderea în siguranță a școlilor în 8 februarie, când se spreă că majoritatea unităților vor reveni la formatul clasic de predare.

„Testele antigen rapid sunt relevante la persoanele care au simptome sugestive pentru COVID sau la contacţi. La persoanele simptomatice, senzitivitatea scade mult. Testarea se va face doar celor cu simptome sau contacţilor direcţi.” a explicat medicul epidemiolog Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru ProTV.

Testarea se va face în cabinetul școlii


„Cel mai corect este ca testarea să se facă în cabinetul şcolii, pentru că e un test care poate să aibă un potenţial risc. Procedura nu este complicată. E foarte important ce facem apoi cu informaţia. O parte din teste sunt în ţară, au fost distribuite de IGSU. Urmează să avem o centralizare a celor rămase şi cel mai important e să avem şi teste suplimentare. Testarea va fi făcută, în principiu, de personalul medical angajat al şcolilor”,  a mai explicat Andreea Moldovan.

Începând de săptămîna viitoare se vor organiza comunicări online cu cadrele didactice, în vederea unei comunicări corecte.

Înscrierea pentru vaccinare a angajaților din învăţământ – prin intermediul școlii, nu individual

Salariații din învățământ sunt prevăzuți printre angajații esențiale ce se pot vaccina în etapa a doua a campaniei naționale, demarată pe 15 ianuarie.

„Înscrierea la etapa a doua de vaccinare se va face tot prin locul de muncă, nu individual. Rugăm la răbdare, e greu de gestionat un astfel de volum de oameni. Fiecare director trebuie să înscrie angajaţii instituţiei de învăţământ pe care o conduce”, a precizat Andreea Moldovan.


Sub 50% din personalul din învățământul preuniversitar intenționează să se vaccineze împotriva noului coronavirus, conform datelor Ministerului Educației.

Sperând că situația se va schimba, ministerul va mai face o inventariere, la sfârșitul lunii, a celor doresc să se imunizeze.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: