marți

6 iunie, 2023

Just Business

O interfață între Economie și viața afacerilor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 mai, 2022

Ministerul Energiei a anunțat marți că a prelungit, de la 31 mai, la 15 iunie 2022, ora 17:00, termenul de depunere a proiectelor de energie regenerabilă prin PNRR.

„Investiţiile în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrată, sunt o prioritate pentru noi. De aceea am semnat ordinul pentru modificarea ghidului specific din cadrul Componentei C.6 Energie – Pilonul I.

Am încredere că vor fi depuse multe proiecte, pentru că există interes”, a anunțat Virgil Popescu, ministrul Energiei.


Ghidul Specific, care poate fi accesat pe site-ul ministerului Energiei, la rubrica „Finanţări Europene – PNRR”, are ca obiect sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrate, cu termen de finalizare a proiectelor, respectiv conectare la reţea – luna iunie 2024.

Valoarea ajutoarelor de stat

Valoarea ajutorului de stat acordat pentru energie eoliană în cadrul schemei pe MW instalat este de maximum: 1,3 milioane de euro/MW- pentru capacităţi instalate între 0,2 MW (exclusiv) şi 1 MW (inclusiv) şi de 650.000 euro/MW – pentru capacităţi instalate mai mari de 1 MW.

La energie solară, maximul este 750.000 euro/MW – pentru capacităţi instalate între 0,2 MW (exclusiv) şi 1 MW (inclusiv), şi 425.000 euro/MW – pentru capacităţi instalate mai mari de 1 MW.

Ajutorul maxim care se poate acorda pentru un proiect de investiţii nu poate depăşi 15 milioane de euro pe întreprindere, pe proiect. 


Decizia Ministerului Energiei apare după ce, în urmă cu 2 zile, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunța ”regândirea” capitolul Energie din PNRR, în concordanță cu planurile de ultimă oră ale UE privind independența energetică.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: