vineri

1 iulie, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 iunie, 2020

Instituția europeană specializată în protecția datelor anunță că ”are îndoieli” că tehnologia de recunoaștere facială dezvoltată de compania americană Clearview AI poate fi acceptată drept legală în UE, transmite Politico.

Uniunea a anunțat la începutul anului că dorește să interzică pentru o perioadă de cinci ani utilizarea tehnologiilor de recunoaștere facială în locuri publice, pentru ca în acest interval experții UE să poată elabora norme pentru evitarea abuzurilor în folosirea acestei inovații.

Tehnologia are cu siguranță scăpări care pot genera abuzuri: Amazon a anunțat de exemplu că blochează pentru un an accesul poliției americane la propriul sistem specializat-  Rekognition, pe fondul acuzațiilor că tehnologia favorizează ”tratamentul inechitabil și brutal aplicat persoanelor de culoare”.


În ceea ce privește Clearview AI, aceasta permite utilizatorului să compare imaginea unei persoane cu o bază de date de peste 3 miliarde de fotografii colectatedin social media sau alte surse. Potrivit Politico, tehnologia Clearview AI este utilizată la nivel mondial de peste 600 de agenții de impunere a legii.

Într-o declarație emisă miercuri, European Data Protection Board a anunțat că ”utilizarea unor servicii precum Clearview AI de către autorități din Uniunea Europeană ar putea fi în contradicție cu regulamentul european de protecție a datelor”. Opinia a fost emisă după ce mai mulți europarlamentari au formulat întrebări cu privire la utilizarea acestui software.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: