duminică

16 iunie, 2024

22 noiembrie, 2016

ghiseul-roPlata online cu cardul a taxelor, impozitelor şi a altor „sume cuvenite bugetului general consolidat” va fi posibilă prin BCR, Banca Transilvania (BT) şi Garanti Bank.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a atribuit contractul având ca obiect achiziţia serviciilor bancare de acceptare a plăţilor respective.

Achiziția a avut loc prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plăţi (SEAP) și este în valoare de 1,87 milioane de lei, fără TVA.


Au fost depuse patru oferte, însă doar trei au fost admisibile.

Anterior, preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, declarase că instituţia vrea să finalizeze, până la sfârşitul acestui an, înrolarea în portalul ghişeul.ro, astfel încât plata taxelor şi impozitelor să se poată realiza şi online.

„Înrolarea pe ghişeul.ro trebuie să se finalizeze. Este o operaţiune începută acum şase luni şi va trebui să fim gata până la finalul anului şi cu plăţile online”, a explicat Dragoş Doroş, citat de Agerpres. La data respectivă (6 octombrie) preşedintele ANAF susţinea că plata taxelor şi impozitelor cu cardul bancar este disponibilă în toate sediile Agenţiei.

BCR, Banca Transilvania şi Garanti Bank au încheiat în 4 noiembrie cu ANAF acord cadru pe 32 de luni pentru furnizarea serviciilor bancare de acceptare a platilor de impozite, taxe, contributii si a altor sume datorate bugetului general consolidat, efectuate cu carduri de plata in sistem on-line prin Ghiseul.ro, potrivit datelor publicate în SEAP.


Tranzacțiile online de plată a taxelor presupun un comision stabilit la nivelul de 2% din valoarea tranzacției, dar nu mai mare de 30 lei. Comisionul va fi suportat de ANAF.

Se vor accepta la plata cardurile emise Visa, Mastercard sau echivalent, indiferent de țara de emisiune.

Platforma Ghiseul.ro a fost dezvoltată de Asociaţia de Plăţi Electronice din România (APERO), care s-a ocupat şi de mentenanţă. Procesul de înrolare în Ghiseul.ro a ANAF nu a fost uşor. Iniţial Ministerul de Finanţe a anunţat în februarie 2016 că vrea să nou sistem IT de plată online a tuturor taxelor.

APERO susținea în martie 2016 că „platforma Ghiseul.ro este pregatită de mai bine de un an și jumătate pentru a se interconecta cu ANAF, ca să înceapă colectarea amenzilor, taxelor și impozitelor de la persoanele fizice, PFA și persoanele juridice. Mai mult, APERO a propus autoritătilor încă din toamna anului 2014 reducerea comisionului pentru tranzacțiile pe Ghiseul.ro de la maxim 2% sau maxim 30 lei, cat este acum, la maxim 1% sau maxim 20 lei”, potrivit Hornews.ro

În iulie, ANAF a lansat licitația pentru servicii bancare de acceptare a plății sumelor datorate bugetului general consolidat, efectuate cu carduri de plata in sistem on-line prin Ghiseul.ro.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: