miercuri

19 ianuarie, 2022

Suprataxa pe carburanți/ Traian Băsescu despre restituirea parţială către transportatori: Se creează o nişă de evaziune foarte mare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 martie, 2014

Preşedintele Traian Băsescu consideră că decizia de a returna transportatorilor o parte din acciza pe combustibil va genera tentative de fraudă sau evaziune fiscală masivă.

Traian Băsescu a făcut luni, după cum singur a numit-o, “o ultimă încercare de a-l convinge pe Victor Ponta să renunţe la acciza suplimentară” de 7 eurocenţi pe litrul de combustibil.

În cursul dimineţii, Traian Băsescu a trimis o nouă scrisoare premierului în acest sens, iar după prânz a făcut la Palatul Cotroceni o declaraţie politică, în care a criticat inclusiv înţelegerea guvernului cu transportatorii în ceea ce priveşte decontarea parţială a noii accize.


„Am aflat că Victor Viorel Ponta spune că vor lua banii înapoi cei care vor alimenta cinstit. Victor Viorel, îţi spun de acum: Or să primească Finanţele camioane de facturi pentru oameni care nu au alimentat niciodată si vei da înapoi echivalentul a 4 centi, ceea ce va fi o lovitură pentru bugetul de stat.”, a spus şeful statului.

“Cu o conducere politizată a ANAF, unii vor fi prinşi, alţii vor fi toleraţi. Se va introduce în sistemul fiscal ceva greu de administrat. Vor fi costuri de administrare foarte mari. Vor trebui să găsească funcţionari care să se uite în bonurile de alimentare. Cum vor scoate atunci când pe bon va fi şi combustibil, şi covrigi? Va fi o muncă titanică, în care mulţi oameni vor plăti nevinovaţi când va veni controlul în urma lor. Se creează o nişă de evaziune foarte mare.”, a explicat preşedintele Băsescu.

Şeful statului consideră că “vor fi foarte mulţi care vor face un sport din restituirea accizei de 4 eurocenţi pe seama Ministerului de Finanţe”, fiind convins că administrarea accizei va avea un cost foarte ridicat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Conform unei înţelegeri cu transportatorii, Guvernul va înapoia acestora 4 din cei 7 cenţi reprezentând acciza la carburant care va fi introdusă din 1 aprilie. Sumele vor fi achitate trimestrial, pe baza facturii de achiziţionare a carburantului,


Ordonanţa de Urgenţă prin care transportatorii rutieri îşi vor recupera cei 4 cenţi plătiţi la acciza pe carburant va fi aprobată „cel mai probabil” miercuri, în şedinţa de guvern, a declarat luni premierul Victor Ponta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr