vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 februarie, 2021

Camera Reprezentanţilor a adoptat sâmbătă dimineaţa planul în valoare de 1.900 miliarde de dolari elaborat de administrația Joe Biden pentru redresarea post-Covid.

Proiectul de lege a fost votat cu 219 voturi pentru şi 212 împotrivă, după o îndelungată dezbatere în care aleşii republicani au denunţat măsuri pe care le consideră prea costisitoare şi prost gândite, scrie Reuters, preluată de Agerpres.

Textul a fost apoi transmis Senatului, unde democraţii pregătesc o „manevră legislativă” care să permită adoptarea planului fără sprijinul republicanilor.


Proiectul cunoscut ca American Rescue plan ar permite, printre altele, achiziţia de vaccinuri şi echipamente medicale şi distribuirea de noi ajutoare financiare pentru gospodăriile americane afectate de pandemie, precum şi pentru micile afaceri şi administraţiile locale.

Aceste ajutoare cuprind o plată directă de 1.400 de dolari pentru persoane fizice, o alocaţie de şomaj de 400 de dolari care va putea fi acordată până la 29 august şi alte ajutoare pentru cei care au probleme în achitarea chiriei şi ratelor la locuinţe.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De asemenea, planul include 415 miliarde de dolari pentru lupta împotriva epidemiei de Covid-19 şi 440 de miliarde de dolari pentru micile afaceri și 130 de miliarde de dolari pentru sprijinirea şcolilor.

Democraţii vor ca legea să fie promulgată înainte de jumătatea lunii martie, când urmează să expire o serie de măsuri precedente de ajutor, inclusiv ajutorul sporit de şomaj.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: